Donații de sânge din Moldova, blocate trei ore în vamă

0

Două transporturi cu sânge provenit din donaţiile unor cetăţeni din Republica Moldova pentru victimele rănite în incendiul de la Clubul Colectiv din Capitală au stat aproximativ trei ore în Vama Albiţa, pe motiv că nu au fost fost însoţite de toate documentele necesare tranzitării frontierei.

Potrivit adjunctului şefului Biroului Vamal Albiţa, Marius Costache, tranzitarea frontierei nu s-a putut face decât cu respectarea legii, motiv pentru care transporturile au fost întârziate.

”Orice marfă care intră în spaţiul comunitar, indiferent că este vorba de o donaţie sau de un transport marfă obişnuită, trebuie să fie însoţită de o serie de documente necesare întocmirii declaraţiei vamale. Nu a dat nimeni dovadă de rea-credinţă. Chiar dacă a fost vorba de o donaţie, iar gestul este unul remarcabil, în situaţia dată nu puteam permite ca aceste transporturi să treacă frontiera, atât timp cât nu erau însoţite de toate documentele necesare. Problema s-a rezolvat în aproximativ trei ore, când cele două maşini şi-au putut continua drumul către Capitală’, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, adjunctul şefului Biroului Vamal Albiţa, Marius Costache.

În cele două autospeciale din Republica Moldova se aflau 2.150 unităţi componente sanguine (eritrocitare şi plasmă proaspăt congelată) şi preparate biomedicale sanguine (albumină umană). Maşinile au intrat în Punctul de trecere a Frontierei Albiţa duminică, 1 noiembrie, în jurul orei 22.30 şi au plecat spre Bucureşti după aproximativ trei ore.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.