Înmatriculările de autobuze și microbuze au crescut

În perioada 1.I – 30.IX 2015 înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au crescut cu 12,1 % faţă de perioada 1.I – 30.IX 2014, informează Institutul Naţional de Statistică.

Înmatriculările noi de vehicule pentru transportul mărfurilor au crescut cu 8,1% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. În trimestrul III 2015 comparativ cu trimestrul similar din anul 2014, înmatriculările de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au înregistrat creşteri la toate categoriile, cea mai semnificativă creştere fiind la categoria autobuze şi microbuze de 2,2 ori.
În aceeaşi perioadă înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor au crescut cu 24,9% la categoria autotractoare, cu 5,7% la categoria remorci şi semiremorci respectiv cu 5,4% la categoria autocamioane.
Faţă de trimestrul II 2015, în trimestrul III 2015 înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au crescut cu 14,8%, iar înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor au scăzut cu 1,1%.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.