Patronii Clubului Colectiv, arestați preventiv

0

Cei trei acţionari şi administratori ai clubului Colectiv – Paul Gancea, George Anastasescu și Costin Mincu – au fost arestaţi preventiv marţi seară, a urmare a unei hotărâri a sediul Judecătoriei Sectorului 4. Decizia nu este definitivă, dar este executorie, astfel că cei trei se vor întoarce în Arestul Central, unde au petrecut deja o noapte.

Procurorii au cerut arestarea preventivă după ce au analizat toate probele și materialele din dosar, relatează Romaniatv.net.

Alin Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu, cei trei acţionari ai clubului Colectiv, au fost reţinuţi, luni seara, după ore bune de audieri la Parchetul General. Nici la intrarea în sediu, dar nici atunci când au fost scoşi cu cătuşe la mâini, aceştia nu au dat nicio declaraţie. Potrivit unor surse judiciare, cei trei acţionari ai clubului sunt în stare de şoc şi au plâns la audieri, fiind foarte afectaţi de cele întâmplate. De asemenea, ei nu s-au opus verificărilor şi nu au ascuns probe.

Alin Anastasescu, Costin Mincu şi Cătălin Gancea sunt acuzaţi de ucidere din culpă şi vătămare din culpă după moartea a 32 de persoane şi rănirea a altor două sute. În plus, administratorii Clubului Colectiv ar mai putea fi acuzaţi de distrugere calificată şi încălcarea legii privind calitatea în construcţii, infracţiuni pentru care riscă până la 15 ani de închisoare. Firma Colectiv Club, proprietara localului unde a avut loc tragedia de vineri seară din Capitală, este deţinută de Alin George Anastasescu (47%), Costin Mincu (23%) şi Paul Cătălin Gancea (30%).

Clubul Colectiv, care a luat foc vineri seară, în timpul unui concert, nu avea asiguare, potrivit declaraţiilor lui Costin Mincu, unul dintre acţionari, făcute la audieri, în faţa procurorilor. Costin Mincu şi asociaţii săi Alin Anastasescu şi Cătălin Gancea sunt urmăriţi penal pentru ucidere din culpă şi distrugere din culpă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.