PLDM nu participă la formarea unei noi coaliții în Moldova

Partidul Liberal Democrat din Republica Moldova (PLDM) a decis miercuri, la Consiliul său Național, să nu participe la negocierile pentru formarea unui nou guvern cu Partidul Democrat și aliații acestuia. Anunțul a fost făcut de fostul premier liberal-democrat Valeriu Streleț, al cărui guvern a fost demis la 29 octombrie în urma unei moțiuni de cenzură inițiate de opoziția socialistă și comunistă și susținute de democrați.

”Partidul Liberal Democrat nu va participa la negocieri cu Partidul Democrat și aliații săi pentru formarea unei viitoare majorități parlamentare odată ce democrații au provocat deliberat această criză politică, trimițând în demisie un guvern proeuropean, care ușor putea fi transformat într-un guvern majoritar, deoarece noi am manifestat deschidere pentru invitarea grupului Leancă (grupul deputaților neafiliați condus de fostul premier Iurie Leancă) la discuții. Acum, Partidul Democrat este pe deplin responsabil să găsească soluții pentru a crea majoritate parlamentară și să-și asume responsabilitatea guvernării mai departe”, a argumentat Valeriu Streleț, potrivit Radio Chișinău.

De notat că Partidul Democrat (PD) a avut marți consultări cu Partidul Comuniștilor (al lui Vladimir Voronin), formațiunea condusă de Marian Lupu afirmând că nu mai este dispusă să aștepte până când liberal-democrații vor decide să participe sau nu la negocierile pentru constituirea unei noi alianțe de guvernare.

În urma consultărilor, vicepreședintele PD, Andrian Candu, șef al legislativului de la Chișinău, a declarat că formațiunea sa va fi gata să se coalizeze inclusiv cu Partidul Comuniștilor dacă aceasta va aduce stabilitate Republicii Moldova și va asigura apropierea de UE.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.