Putin rămâne cel mai puternic om din lume!

Share:

Președintele rus Vladimir Putin rămâne, pentru al treilea an consecutiv, omul cel mai puternic din lume, potrivit clasamentului stabilit de revista americană Forbes.

Liderul de la Kremlin este urmat în topul anual al Forbes de cancelarul german Angela Merkel, care a urcat trei locuri, și de președintele american Barack Obama, clasat anul trecut pe poziția a doua.

Pentru prestigioasa revistă americană, Vladimir Putin „continuă să demonstreze faptul că este unul din puținii oameni ai lumii care își poate permite să facă ce vrea”.Sancțiunile impuse țării sale „au lovit rubla și au dus Rusia într-o profundă recesiune, fără a-l afecta însă pe Putin câtuși de puțin”, constată Forbes, subliniind totodată că popularitatea sa rămâne foarte ridicată în rândul rușilor.

Decizia sa de a-l sprijini pe președintele sirian Bashar al-Assad, ordonând operațiuni aeriene împotriva forțelor Statului Islamic din Siria, a dus la întărirea influenței sale pe plan internațional, mai constată revista americană.

AFP remarcă faptul că pe lista celor mai influente 100 de persoane din lume apare, pentru prima dată, Donald Trump, candidat la alegerile primare republicane pentru Casa Albă, clasat pe locul 72.

Șeful grupării radicale Statul Islamic, irakianul Abou Bakr al-Baghdadi, intrat în clasamentul Forbes în 2014 pe locul 54, figurează și în topul pe 2015, dar trei poziții mai jos.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.