Alegeri anticipate: mandatul cu care liberalii merg la Cotroceni!

Mandatul cu care liberalii vor merge la consultările de la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis este acela de a solicita organizarea de alegeri anticipate, a declarat, joi, copreședintele PNL Alina Gorghiu.

Din delegația PNL vor face parte copreședinții Alina Gorghiu și Vasile Blaga, dar și președintele de onoare al liberalilor, Mircea Ionescu Quintus, informează Agerpres.

„Mandatul cu care PNL merge la consultări, printr-o decizie unanimă a Comisiei de unificare, este acela de a solicita organizarea de alegeri anticipate și sper ca PSD să reevalueze această poziționare și să aibă decența să se gândească de două ori înainte de a exprima vreun punct de vedere. Pentru că această atitudine de a te agăța cu mâinile și picioarele disperat de putere, de guvernare cred că este un comportament care nu are legătură cu ceea ce se întâmplă astăzi în România. Mesajul nostru de alegeri anticipate se suprapune peste nevoia de a avea un Parlament mai curat, o clasă politică reformată, o structură parlamentară mult mai suplă, care să facă eficientă activitatea legislativă. Blocarea anticipatelor sub diverse pretexte de către PSD ar însemna faptul că se refuză schimbarea pe care societatea românească o cere”, a afirmat Alina Gorghiu, într-o conferință de presă.

Liberalii consideră că actuala majoritate nu mai are niciun fel de legitimitate să conducă România. „Este nevoie de o decizie chiar dacă greu de luat și dificil de pus în practică, avem nevoie să avem această finalitate pentru sănătatea democrației din România. Nu ne dorim soluții cârpite, soluții improvizate, soluții care ar fi inerent instabile”, a punctat Gorghiu.

Potrivit acesteia, decizia ca din delegația care va merge la consultări să facă parte și Mircea Ionescu Quintus aparține Comisiei de unificare.

„Este o decizie a Comisiei de unificare și credem că un președinte de calibrul domnului Mircea Ionescu Quintus, care are experiența schimbării atâtor guverne, are căderea morală să fie în asemenea discuții”, a spus Gorghiu.

La rândul său, Vasile Blaga a precizat că alegerile parlamentare se pot organiza pe noua lege electorală.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.