Explozie puternică la o fabrică de pâine din Brașov

Share:

O explozie a avut loc, joi seara, la o fabrică de pâine de lângă Stadionul Tineretului din Braşov. Cinci persoane au fost rănite şi alte 10 ar fi prinse sub dărâmături, a declarat secretarul de stat din MAI, Raed Arafat, la Romania TV. Pompierii au fost chemaţi de urgenţă să intervină cu mai multe autospeciale.

Pe stadion se disputa meciul FC Braşov – CSM Rm. Vâlcea, din Liga a II-a. Fanii s-au speriat, dar nu au părăsit arena. Momentul exploziei a fost surprins de camerele de luat vederi ale televiziunilor care transmiteau partida de pe Stadionul Tineretului.

Martorii spun că în zonă este foarte mult fum. Mai multe echipaje ISU Brașov şi ambulanţe au fost trimise la fața locului. Un corp al clădirii, în care se aflau moara, cuptorul şi laboratorul fabricii, s-a prăbuşit.

În fabrică se aflau mai multe persoane în momentul exploziei. Din primele informaţii cinci oameni au fost răniţi şi au fost transportaţi deja la Spitalul Clinic Judeţea de Urgenţă, după ce au primit îngrijiri la faţa locului. Aceştia erau conştienţi şi în stare stabilă. Presa locală a anunţat, pe surse, că o persoană ar fi murit, dar informaţia nu a fost confirmată oficial. La faţa locului se află şi prefectul judeţului Braşov, Mihai Mohaci.

Raed Arafat, secretar de stat în MAI: „Există suspiciuni că 10 persoane sunt prinse sub dărâmături. A fost activat planul roşu în judeţele vecine, în Covasna, Mures si este posibl sa mobilizam si din Prahova spre Brasov. A fost o explozie serioasă, situaţia este foarte gravă. Pompierii încă lucrează, s-a activat centrul de comandă de la Minister. Avem trei elicoptere pregătite pentru a prelua răniţii, două la Bucureşti, unul la Mureş. Planul roşu de intervenţie în forţă a fost activat. În mod normal ar trebui ca gazele să fi fost deja oprite. La Braşov există o secţie de Chirurgie Plastică şi se poate ocupa de arşi dacă este cazul”.

De la Covasna au fost mobilizate echipaje SMURD si o masina de descarcerare grea, dar şi echipaje de medici de la Târgu Mureş, a precizat Raed Arafat.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.