UDMR vrea guvern de tehnocrați și alegeri anticipate

Share:

Reprezentanții Uniunii Democrate Maghiare din România au avut consultări cu președintele Klaus Iohannis pentru desemnarea unui nou premier. Kelemen Hunor, președintele UDMR, a precizat, după consultările cu Klaus Iohannis, că singurul plan viabil este un guvern de tehnocrați și alegeri anticipate.

„Nu credem că un Guvern de uniune naţionala din care fac toate partidele parlamentare ar fi un răspuns corect şi cinstit la toate problemele care s-au acumulat şi toate nemulţumirile care se exprimă în această perioadă, dar un Guvern tehnocrat da. Se poate şi un guvern politic. Va fi un guvern de sacrificiu, oricare din aceste variante. Eu cred că dacă, în acest moment, dacă se poate ajunge la un consens politic că suntem de acord cu alegerile anticipate, şi dacă se poate găsi şi soluţia constituţională împreună cu CCR atunci un Guvern tehnocrat ar fi o soluţie corectă şi un răspuns constit la tot ce se formulează în aceste zile din partea societăţii”, a spus Kelemen Hunor.

Din delegația UDMR a făcut parte președintele Uniunii, Kelemen Hunor, și parlamentarii Marton Arpad și Tanczos Barna.”Am început astăzi prima serie de consultări politice pentru a căuta cele mai bune soluții de ieșire din această criză care este mult mai mult decât o criză guvernamentală, ci este vorba de un nou mod de a face politică”, a spus șeful statului.

Președintele Klaus Iohannis a avut deja consultări cu reprezentanții PSD și PNL, urmând ca, după discuțiile cu delegația UDMR, să aibă o întâlnire cu reprezentanți ai grupului parlamentar al minorităților naționale.

Vineri dimineața, sunt invitate la consultări Uniunea Națională pentru Progresul României și Alianța Liberalilor și Democraților.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi, că, pe lângă discuțiile cu partidele parlamentare pentru desemnarea unui nou premier, va avea consultări și cu societatea civilă pe acest subiect, scrie Agerpres.

„Am decis ca în continuarea consultărilor cu partidele politice pe care le-am planificat pentru astăzi și pentru mâine să consult în premieră un nou actor: societatea civilă. Voi convoca pentru vineri după-amiază un grup care reprezintă atât societatea civilă, cât și ceea ce se numește strada. Este important pentru mine și doresc să le cunosc părerile și opțiunile”, a spus Iohannis.

Premierul Victor Ponta a demisionat miercuri din funcție. Șeful statului a semnat joi decretul prin care a luat act de demisia acestuia. De asemenea, Iohannis l-a numit pe Sorin Cîmpeanu premier interimar.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.