Valentino Rossi nu scapă de suspendare la TAS

Tribunalul de arbitraj al sportului (TAS) a respins joi cererea de suspendare a sancțiunii italianului Valentino Rossi, campion mondial de MotoGP, potrivit unui comunicat publicat la Lausanne, informează AFP.

”Tribunalul de arbitraj al sportului (TAS) a respins cererea lui Valentino Rossi de a suspenda executarea deciziei date de comisarii FIM pe 25 octombrie 2015” ,care presupune o penalitate de 3 puncte, după incidentul cu spaniolul Marc Marquez în Marele Premiu de MotoGP al Malaeziei, se arată în comunicatul TAS.

Ținând cont că Valentino Rossi avea deja un punct de penalitate pentru un alt incident survenit tot anul acesta, această decizie duce la un total de 4 puncte de penalitate, a adăugat TAS.

Pe baza regulamentelor FIM (Federația internațională de motociclism), un pilot care are în total 4 puncte de penalitate trebuie să plece de pe ultima poziție a grilei de start a următorului Mare Premiu.

În consecință, Valentino Rossi va pleca de pe ultima poziție a grilei de start a următorului (și ultimul) Mare Premiu al sezonului, care va avea loc între 6 și 8 noiembrie 2015 la Valencia (Spania).

Campionul mondial italian Valentino Rossi a depus joia trecută, pe 29 octombrie, un recurs la TAS pentru a obține anularea sau reducerea sancțiunii dictate la adresa sa după Marele Premiu al Malaeziei.

După o manevră considerată periculoasă față de spaniolul Marc Marquez, care a căzut în acroșajul dintre cei doi piloți în turul al 7-lea al Marelui Premiu al Malaeziei, direcțiunea cursei l-a penalizat cu 3 puncte pe Valentino Rossi.

Arbitrul TAS, numit prin acordul mutual al părților, prof. Ulrich Haas (Germania), i-a audiat pe reprezentanții lui Rossi și ai FIM miercuri, la sediul TAS din Lausanne, pentru a judeca urgent efectul suspensiv al penalității și a determina dacă Valentino Rossi va trebui sau nu să plece de pe ultima poziție a grilei la Valencia, adaugă comunicatul.

Arbitrul TAS a estimat că nu au fost întrunite condițiile pentru a fi suspendată penalitatea nu au fost întrunite, ceea ce înseamnă că sancțiune impusă de FIM va trebui aplicată la următorul Mare Premiu al Valenciei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.