Ziarul Colectiv, împărţit în Piaţa Universităţii

 În mulţimea adunată miercuri seara în Piaţa Universităţii, mai mulţi tineri au împărţit ”Ziarul Colectiv”, datat 4 noiembrie 2015.

”Adunăm texte de la oameni care fac pe Facebook ceea ce presa a uitat să facă. Sau nu vrea să facă. Noua presă suntem noi”, scrie sub titlul ”Ziarul Colectiv”.

Primul text este scris în 16 noiembrie 2014 de Adrian Rugină, toboşar al trupei ”Bucium”, care şi-a pierdut viaţa în incendiul de vineri seară din Clubul Colectiv. Pe verso sunt alte trei texte, scrise de Alex Tocilescu, Şerban Alexandrescu şi Radu Burnete.

Adrian Rugină a postat pe contul său de Facebook, în ziua turului doi al alegerilor prezidenţiale – 16 noiembrie 2014 – un text despre implicarea tinerilor în politică. Mesajul său a devenit viral pe reţelele de socializare după ce toboşarul trupei ”Bucium” a murit în incendiul de la Colectiv.

„Am fost mereu de părere că orice exerciţiu democratic începe cu ştampila de vot şi se termină cu bâta în mâna. Mai pe româneşte, te duci şi votezi, chiar dacă, după 25 de ani, eşti scârbit mereu de a vota fără încredere, doar răul cel mai mic. Apoi stai şi speri că răul cel mai mic nu e aşa de rău. Şi apoi, dacă vezi că ai greşiţ ieşi în stradă, protestezi, strigi, te lupţi, până ceva se schimbă cu adevărat. Şi apoi o iei de la capăt. Revoluţiile nu se întâmplă pe Facebook, rezultatele nu se obţin la o bere, schimbarea e dură şi cere sânge şi nu cred că suntem pregătiţi pentru asta”, scria eroul de la Colectiv, în urmă cu niciun an.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.