Aviația rusă, noi bombardamente în Palmira

0

Aviația rusă a anunțat joi că a lansat lovituri în apropierea orașului sirian Palmira, unul din bastioanele jihadiștilor organizației Statul Islamic (SI), pentru a doua oară în această săptămână, precizând că țintele vizate erau la distanță de siturile istorice, transmite AFP.

Avioanele rusești au „distrus o importantă bază fortificată a organizației Statul Islamic”, incluzând un tun antiaerian și un tanc, a anunțat Ministerul Apărării într-un comunicat.

Aviația „nu lovește decât obiective care fac parte din infrastructura teroristă și care se află la mare distanță de monumente istorice”, a menționat documentul, precizând că loviturile au lovit o țintă situată la circa 30 de kilometri de cetatea istorică.

În două zile, piloții ruși au lovit 263 de ținte, a adăugat ministerul, notând că au vizat printre altele stocuri de muniție în apropiere de Maaret al-Numan, în provincia Idleb, aparținând Frontului Al-Nosra, ramura siriană a organizației Al-Qaida. La această bază ajunsese cu câteva zile înainte un transport de rachete antitanc, potrivit sursei citate.

Loviturile au mai vizat împrejurimile aeroportului Neirab din Alep, orașului Rakka din nordul țării, zona montană din provincia Damasc, precum și o tabără de antrenament din apropiere de Al-Musahan, în provincia Deir Ezzor (est).

Rusia, aliat cheie al președintelui Bashar Al-Assad, și-a început la 30 septembrie campania de lovituri aeriene în Siria, vizând în principal SI, în timp ce Statele Unite și aliații lor din cadrul unei coaliții separate afirmă că Moscova atacă mai ales grupări moderate care luptă împotriva președintelui sirian.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.