Băsescu, atac dur la Iohannis după consultări

0

Traian Băsescu a postat, vineri, seară, pe Facebook, un mesaj în care critică „teatrul consultărilor prelungite” pentru numirea unui nou guvern, după demisia Cabinetului Ponta, pe care l-a calificat drept o „mizerie provincială”.

Fostul preşedinte este de părere că actulul şef al statului, Klaus ohannis, nu trebuie să sacrifice stabilitatea guvernamentală de dragul propriei imagini, relatează Romaniatv.net.

Uneori, un presedinte poate lucra si la imaginea lui.
Dar daca pentru imagine sacrifici stabilitatea
guvernamentala, cu siguranta este un cost prea mare pentru tara, mai ales cind stii numele premierului Ciolos pe care vrei sa-l desemnezi.

In afara desemnarii imediate a premierului, teatrul consultarilor prelungite este o mizerie provinciala care nu se ridica la nivelul celui mai important om in stat„, a scris Băsescu pe Facebook.

Președintele Iohannis va anunţa soluţia pentru criza politică la sfârşitul săptămânii viitoare, după noi consultări cu partidele. „Concluzia mea după prima runda de consultări e că majoritatea liderilor politici sunt dispuşi sa discute despre alegeri anticipate, majoritatea liderilor sunt dispuşi să discute despre un guvern tehnocrat”, a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a finalizat prima rundă de negocieri cu partidele politice şi societatea civilă. „Este nevoie de o schimbare a întregii clase politice, nu este suficientă o simplă schimbare de Guvern. Am primit propuneri oneste, le voi prezenta şi partidelor politice. Voi merge în Piaţa Universităţii, dar nu voi anunţa nici ora, nici data pentru că nu vreau să fac din asta un eveniment mediatic”.

Klaus Iohannis a remarcat deschiderea partidelor şi faptul că niciun partid nu a venit cu o propunere de premier: „Majoritatea vor alegeri anticipate, guvern tehnocrat, nimeni nu vrea guvern politic, este o noutate. Aceste concluzii trebuie în continuare discutate şi negociate, indiferent de ce variantă vom alege, guvern tehnocrat sau alegeri anticipate. Partidele trebuie să se înţeleagă pe un program minimal, buget, spitalele, şcolile etc, acestea trebuie convenite de partide. Voi convoca o nouă rundă de negocieri şi poate la sfîrşitul săptămânii viitoare voi veni cu o soluţie în faţa publicului”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.