Dan Cristian Popescu avertizează PSD

0

Deputatul PNL, Dan Cristian Popescu, a criticat dur într-un comunicat de presă modul în care PSD i-a copiat „prost și incomplet” proiectul privind consolidarea clădirilor cu risc seismic.

Concret, Popescu povestește cum proiectul său, depus în octombrie 2013, a fost mai întâi respins de Senat, după dezbaterea în comisia pentru administrație publică condusă de pesedistul Darius Vâlcov, pentru ca imediat proiectul să reapară în peisaj sub semnătura lui Vâlcov. Problema este, adaugă deputatul liberal, că proiectul propus și susținut de PSD nu tratează problema decât incomplet.

Vă prezentăm, în continuare, comunicatul de presă remis pe adresa redacției de Dan Cristian Popescu.

Dan Cristian Popescu: PSD a copiat prost și incomplet proiectul privind consolidarea

clădirilor cu risc seismic!

„La fel cum a tergiversat adoptarea normelor pentru OUG care sporește puterile ISU, PSD amână îmbunătățirea legislației preventive în caz de cutremur.

Dacă sistemul de sănătate al Capitalei devine neputincios în fața a 150 de răniți grav după un incendiu, este o întrebare legitimă ce s-ar întâmpla în situația unui incident la o scară mult mai mare, ca de exemplu un cutremur? Este nevoie să anticipăm sisteme de prevenție pentru a nu fi de fiecare dată luați prin surprindere sau copleşiţi de consecințele unor accidente sau dezastre.

În 2013 am propus o lege prin care să fie interzise activitățile comerciale în clădirile cu risc seismic și cu ajutorul căreia statul să poată realiza mai ușor consolidarea clădirilor.

Proiectul depus de mine în octombrie 2013 a fost respins la Senat, imediat după dezbaterea din Comisia de administrație condusă de Darius Vâlcov, pentru ca imediat proiectul să reapară sub semnatura dlui Vâlcov. PSD a tergiversat și blocat un proiect necesar doar pentru a-l ajuta pe Darius Vâlcov să fure o parte din proiectul meu și să îl depună în numele PSD.

Nu țin la paternitatea inițiativei, însă Darius Vâlcov a copiat incomplet și incoerent și există riscul real ca propunerea PSD să nu trateze lucrurile decât incomplet: proiectul copiat al PSD are în vedere doar interzicerea activităților în clădirile cu risc seism lăsând însă nereglementată obligaţia consolidării.

Cer public PSD să preia intregal proiectul meu pentru o lege care sa fie completă și, clar, eu voi primul care îl votează.

A fost nevoie să moară un copil mușcat de câini pentru a fi strânși maidanezii de pe străzi; a fost nevoie să moară un polițist care deschidea o coloană oficială pentru a ne sesiza în privința abuzurilor oficialilor; a fost nevoie să moară zeci de oameni pentru ca instituțiile abilitate să verifice sistemul de eliberare al avizelor.

Clasa politică și administrația pot dovedi că renunță la pasivitate și înțeleg real mesajul protestatarilor din stradă, atunci când vor începe să gândească politici publice care previn consecințele unor dezastre, nu doar tratează victime”.

Background info

Propunere legislativă deputat Dan Cristian Popescu:

http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?idp=13710

Propunere legislativă senator Darius Vâlcov:

http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?idp=14367

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.