Donald Trump și Ben Carson, protejați de Secret Service

0

Semn al dominației lor în sondaje, candidații la învestitura republicană pentru alegerile prezidențiale din 2016 Donald Trump și Ben Carson vor fi protejați de agenția care are în sarcină paza președinților americani, a anunțat joi Secret Service, citat de AFP.

Ministerul Securității Interne ‘a autorizat asigurarea protecției pentru cei doi candidați’, a declarat pentru AFP Robert Hoback, un purtător de cuvânt al Secret Service.

În cursa pentru prezidențiale nu toți candidații primesc o astfel de escortă, care implică zeci de agenți și cheltuieli ridicate. În afară de președinte, familia sa și anumite personalități de rang înalt, Secret Service nu este însărcinat să protejeze decât ‘candidații serioși la președinție și vicepreședinție’.

Potrivit regulilor, pentru a fi protejată o personalitate trebuie să aibă ‘o poziție de prim-plan demonstrată de sondaje’, să facă campanie în cel puțin zece state americane și să beneficieze de finanțare de cel puțin zece milioane de dolari.

Decizia de a le asigura protecție fostului neurochirurg Ben Carson și miliardarului Donald Trump a fost luată de Secret Service după ce s-a consultat cu parlamentari, printre care președintele Camerei Reprezentanților și șeful majorității din Senat.

Cei doi candidați se află în fruntea sondajelor pentru alegerile primare republicane din perspectiva alegerilor prezidențiale din 2016.

Benjamin Carson, în vârstă de 64 de ani, este singura persoană de culoare din cursă și, ca și magnatul Donald Trump, nu a exercitat niciodată un mandat politic.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.