„Omul pernă”, la Teatrul Act din București

0

Spectacolul „Omul pernă” va fi prezentat la Teatrul Act din București, pe 12, 13 și 14 noiembrie, informează organizatorii într-un comunicat remis Agerpres.

Regia spectacolului este semnată de Eugen Gyemant, iar din distribuție fac parte actorii Ionuț Grama, Lucian Iftime, Cătălin Babliuc și Dan Rădulescu.”Într-un stat totalitar fictiv, un scriitor anonim (Ionuț Grama) este interogat în legătură cu poveștile lui macabre și asemănările dintre acestea și o serie de crime petrecute în oraș. Timp de două ore, publicul devine martorul anchetei conduse de doi detectivi excentrici (Lucian Iftime și Cătălin Babliuc), într-o comedie (foarte, foarte) neagră, ce îmbină suspansul lui Hitchcock cu umorul lui Tarantino și lumea magică și întunecată a lui Tim Burton.

O poveste cu răsturnări de situație neașteptate, în care basmul se confundă cu realitatea, iar personajele nu sunt nici pe departe ceea ce par a fi”, se arată în descrierea spectacolului.

Regizorul Eugen Gyemant spune că ‘Omul Pernă’ este o artă poetică pentru ce înseamnă contemporaneitatea în teatru sau în literatură, în acest moment.

”Construit sub forma unei povești pe jumătate naive, o poveste fantastică de groază despre un scriitor de astfel de povești, ‘Omul Pernă’ este un labirint de răsturnări de situație, ca o ghicitoare al cărei răspuns se transformă în continuu, transformând odată cu el și datele ghicitorii. Sub aparența copilărească stă un manifest implicit, care pledează pentru o artă nepretențioasă, pentru invenție și pentru libertatea de a crea fără veșnica cenzură a unor reguli presupuse. E un manifest subtil, ironic, pentru dreptul de a încălca orice regulă, în favoarea plăcerii pe care o provoacă jocul, de orice fel ar fi acesta”, afirmă regizorul, citat în comunicat.

„Omul pernă” este cea mai cunoscută piesă a lui Martin McDonagh, unul dintre cei mai apreciați dramaturgi contemporani. Textul a câștigat Premiul Olivier pentru Cea mai bună piesă în 2004 și are o nominalizare la Premiul Tony în anul 2005. Martin McDonagh a fost distins cu premiul Critics’ Circle Theatre Awards pentru debut în dramaturgie în 1996, iar în 2006 a câștigat Premiul Oscar pentru Cel mai bun scurtmetraj de acțiune, cu filmul „Six Shooter”, scris și regizat de el.

Rezervări pentru biletele, cu prețul de 35 de lei, se pot realiza la numerele de telefon 0723.10.31.03 / 021 310.31.03 sau pe adresa info@teatrulact.ro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.