Medici din toată Europa ar putea ajunge în România

Share:

Şi alte state europene şi-au arătat dorinţa de a ajuta victimele rănite în tragedia de la Colectiv. Echipe de medici voluntari vor veni duminică din Franţa, pentru a asigura, în următoarele săptămâni, alături de medicii români, îngrijirea victimelor incendiului.

Dacă medicii francezi vor recomanda, se va lua în considerare asigurarea transferului unor pacienţi în Franţa.

Alte două state europene – Portugalia şi Cehia – şi-au oferit ajutorul, iar Marea Britanie poate prelua 12 dintre persoanele care au suferit arsuri în urma tragediei de la Colectiv, dacă România va solicita acest lucru în mod formal.

Două aeronave ale Forţelor Aeriene Române configurate pentru misiuni de evacuare medicală vor transporta în Olanda şi Belgia 17 pacienţi răniţi foarte grav în incendiul din urmă cu o săptămână. Alte state europene şi-au arătat dorinţa de a ajuta victimele rănite în tragedie.

Nouă pacienţi vor fi transferaţi la Rotterdam, opt la Bruxelles. Răniţii vor fi asistaţi pe timpul zborurilor de echipe medicale coordonată de SMURD şi sprijinită de medici şi personal de specialitate din Ministerul Apărării.

Misiunile sunt executate la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă al Ministerului Afacerilor Interne.

Mai multe echipe de câte doi medici voluntari vor veni duminică din Franţa, pentru a asigura, pentru următoarele 8 – 10 săptămâni, prin rotaţie, alături de echipele de medici români, îngrijirea victimelor incendiului de la clubul Colectiv.

Fiecare echipă va rămâne în România pentru o perioadă de 10 zile. Ambasada Franţei şi Societatea Franceză de Studiere şi Tratare a Arsurilor spun că dacă medicii vor recomanda, se va lua în considerare asigurarea unor terapii în Franţa.

Alte două state europene – Portugalia şi Cehia – şi-au anunţat dorinţa de a ajuta victimele incendiului de la clubul Colectiv, cele două ţări au răspuns astfel apelului făcut de Comisia Europeană, prin intermediul reţelei autorităţilor naţionale de sănătate.

În fine, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell, a reafirmat, vineri seară, că ţara sa este alături de România în tragedia de la Colectiv, iar o doctoriţă engleză, specilistă în chirurgie plastică şi arsuri, venită în România special pentru a-şi oferi ajutorul, a declarat că ţara sa poate prelua 12 dintre răniţi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.