Statul Islamic se laudă cu prăbușirea avionului în Egipt

0

Comunicațiile între liderii Statului Islamic la Raqqa în Siria și persoane în Peninsula Sinai (Egipt) includ cuvinte de laudă pentru prăbușirea unui avion de pasageri rusesc în această zonă, a relatat vineri canalul NBC citând oficiali americani neidentificați, informează Reuters.

„În mod clar că ei sărbătoreau”, a declarat un oficial american citat în timpul emisiunii de știri NBC Nightly News. Această „discuție” a inclus laude pentru prăbușirea avionului sâmbăta trecută și modul în care a fost pusă la cale.

Comunitatea de informații din Statele Unite a interceptat un mesaj de la un grup din Sinai afiliat la Statul Islamic care a avertizat că „în zonă se află ceva mare” înainte de prăbușirea avionului de pasageri, adaugă Reuters.

Reamintim că președintele rus Vladimir Putin a ordonat vineri suspendarea zborurilor companiilor aeriene ruse în Egipt, la recomandarea serviciilor secrete ruse, ordinul liderului de la Kremlin intervenind după tragedia aviatică de sâmbăta trecută din Peninsula Sinai din Egipt, unde un avion rus Airbus A321 s-a prăbușit cu 224 de persoane la bord.

‘Șeful statului rus a acceptat recomandările’ făcute de directorul Serviciului Federal de Securitate din Rusia (FSB), Aleksandr Bortnikov, și ‘a ordonat guvernului să elaboreze mecanismele necesare pentru punerea în aplicare a acestor recomandări’, a precizat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de Interfax.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.