Iohannis, despre vizita făcută în Piața Universității

0

Klaus Iohannis a fost prezent duminică seara în mijlocul protestatarilor din Piaţa Universităţii, unde a stat mai puţin de o juumătate de oră. Reîntors la Palatul Cotroceni, preşedintele şi-a făcut publice impresiile, într-o postare pe Facebook.

„Am fost în seara aceasta (n.red. – duminică) în Piața Universității și am stat de vorbă cu oamenii. Am văzut foarte multă revoltă, dar și speranța că lucrurile se pot schimba. Le-am spus celor prezenți să aibă încredere și să rămână implicați, doar împreună putem face ca România să devină țara pe care ne-o dorim cu toții”, a fost mesajul pe care preşedintele Klaus Iohannis l-a postat pe Facebook duminică seara, după vizita făcută în Piaţa Universităţii.

Duminică, pentru a şasea zi consecutiv, au continuat protestele în Piaţa Universităţii, principala vizată fiind clasa politică. Preşedintele Klaus Iohannis a promis vineri că va merge să stea de vorbă cu manifestanţii.

La rândul său, Traian Băsescu a declarat că prin vizita de duminică seara, în Piața Universității, președintele Klaus Iohannis „şi-a respectat promisiunea, ceea ce este foarte important”, dar a apreciat că aceasta „nici nu va amplifica, nici nu va detensiona situaţia”.”Angajamentul a fost îndeplinit într-un moment optim. Adică Piața, cu doar câteva sute de oameni, azi e Mihail și Gavriil și e muzică prin tot orașul, dar și-a respectat promisiunea ceea ce este foarte important. Și cred că a fost bine, pentru că într-o astfel de împrejurare problemele de securitate pentru președinte sunt majore”, a declarat Traian Băsescu, duminică seara, la postul B1 TV.
Fostul președinte a mărturisit că nici el nu ar fi stat mai mult timp în Piața Universității. „Din ce pot să vă spun, din experiența mea, a merge în mulțime este unul din cele mai dificile momente pentru un președinte, și am fost la atâtea târguri și manifestări publice în cei 10 ani. E dificil fizic, îți face plăcerea să vezi omul, dar este un efort fizic extraordinar”, a afirmat Băsescu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.