Pod aerian pentru evacuarea turiștilor din Sharm el-Sheikh

0

Rusia și Marea Britanie continuă duminică repatrierea turiștilor lor din stațiunea Sharm el-Cheikh și alte zone turistice din Egipt, la opt zile după ce un avion rusesc s-a prăbușit în Peninsula Sinai în urma unui atentat cu bombă, potrivit occidentalilor, relatează AFP.

Confruntate cu aceste evacuări și suspendarea unor zboruri spre Egipt, unde turismul este vital, autoritățile locale își mențin poziția reafirmând că așteaptă rezultatele anchetei privind prăbușirea avionului revendicată de gruparea jihadistă Statul Islamic.

La Sharm el-Sheikh, mii de turiști ruși și britanici așteaptă să fie repatriați. Moscova a trimis sâmbătă 44 de avioane pentru a-i prelua te turiștii ruși din Sharm el-Sheikh, dar de asemenea din Hurghada. În prezent aproximativ 78.000 de turiști ruși se află în Egipt.

Londra, care a suspendat zborurile spre și dinspre Sharm el-Sheikh, a început vineri repatrierea a aproximativ 20.000 de cetățeni ai săi. Aproximativ 3.500 de britanici au fost repatriați în 48 de ore la bordul a 17 avioane.

Avionul rus, un Airbus A321-200 al companiei ruse Kogalîmavia, cunoscută și sub numele de Metrojet, s-a prăbușit sâmbăta trecută în Peninsula Sinai la 23 de minute după decolare. Toți cei 217 pasageri aflați la bordul avionului, majoritatea originari din Sankt Petersburg, și șapte membri ai echipajului și-au pierdut viața în această catastrofă aviatică.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.