Stânga și conservatorii, umăr la umăr la alegerile din Croația

0

Coaliția de stânga aflată la putere și alianța de dreapta a opoziției sunt creditate cu același număr de locuri, la finalul scrutinului legislativ de duminică din Croația, primul de când această țară balcanică a intrat în Uniunea Europeană în 2013, potrivit unui sondaj realizat la ieșirea de la urne, potrivit AFP și EFE.

Cei doi principali rivali sunt creditați cu câte 56 de locuri fiecare în parlamentul din care fac parte 151 de aleși, potrivit acestui sondaj realizat de agenția IPSOS Puls pentru televiziunea națională. Alte cinci formațiuni își dispută locurile rămase. Primele rezultate oficiale parțiale sunt așteptate în cursul acestei seri.

Sondajele anterioare prevedeau o cursă strânsă între coaliția de stânga SDP a premierului în exercițiu, Zoran Milanovic, și alianța conservatoare de dreapta regrupată în jurul lui Tomislav Karamarko, liderul principalului partid de opoziție HDZ.

Croația a votat duminică pentru a-și reînnoi parlamentul, stânga la putere sperând să-l câștige, datorită gestionării sale eficiente a crizei migranților care a făcut să fie uitat parțial eșecul său în redresarea unei economii aflate în recesiune de șase ani.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.