Starea răniţilor din Colectiv transportaţi în străinătate

Share:

Starea pacienţilor ajunşi în unităţi sanitare din Bruxelles este stabilă. Răniţii transportaţi din România se află la Clinica Militara Reine Astrid de lângă Bruxelles, la Secţia de Arşi a spitalului. Au sosit opt, din care cinci cu plăgi arse foarte severe, acum sunt, însă, în stare stabila. Doctorul care-i îngrijeşte a declarat că la sosire din cauza drumului foarte lung doi pacienţi au fost foarte greu de ventilat şi au ridicat probleme, dar acum sunt stabilizati.

Rudele răniţilor sunt cazate în acest moment cu ajutorul Ambasadei şi al Comunităţii românilor din Belgia, iar clinica este în legătură permanentă cu familiile. Este impresionant faptul că mai mulţi români din Belgia s-au oferit să ajute să cazeze rudele sau să doneze sânge, dacă este nevoie.
Doi dintre cei opt răniţi care au fost transferaţi în Olanda au decedat pe drum şi la spitalul din Rotterdam, în ambele cazuri fiind vorba de un stop cardiorespirator. Cei doi au fost repatriaţi, cu acelaşi avion militar care i-a dus din România.
Ceilalţi 6 pacienţi au fost preluaţi de trei centre de specialitate din Olanda, starea lor fiind stabilă.
În Israel, în prezent, sunt internaţi 2 pacienţi în stare gravă. Ambasadoarea României în Israel a fost la spitalul Hadasa din Ierusalim, unde se află internată o tânără.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.