Angajaţi ISU, aduşi la DNA în dosarul Colectiv

0

Antonia Radu, inspector în cadrul ISU București, a fost adusă luni cu mandat la DNA pentru a fi audiată în cazul incendiului din clubul Colectiv. De asemenea, în cursul zilei, mai mulţi angajaţi sunt aşteptaţi să dea declaraţii în faţa procurorilor.

Mai mulţi angajaţi ISU, care sunt bănuiți de abuz în serviciu, sunt aşteptaţi luni să ajungă în faţa procurorilor. Antonia Radu, inspector în cadrul ISU București, a fost adusă deaj cu mandat la DNA pentru a fi audiată în cazul incendiului din clubul Colectiv. Până acum, nouă persoane au fost arestate preventiv în cazul Colectiv, relatează Romaniatv.net.

Bilanţul victimelor tragediei de la clubul Colectiv a ajuns la 46, după ce încă trei răniţi au murit duminică dimineaţa şi alte nouă persoane au pierdut lupta cu viaţa în cursul zilei de sâmbătă.

Guvernul interimar, condus de Sorin Cîmpean, s-a reunit luni, la ora 10.00, într-o şedinţă extraordinară. Executivul va discuta programul de asistenţă pentru răniţii din incendiul de la clubul Colectiv şi familiile acestora. Guvernul va aproba, în ședința extraordinară de luni, ajutoare financiare de urgență pentru familiile răniților în incendiul din clubul Colectiv. Se vor acorda 7.500 de euro lunar familiilor răniților transportați la spitale în străinătate și 6.000 de lei familiilor celor internați în țară.Potrivit prim-ministrului interimar, Sorin Cîmpeanu, cei 7.500 de euro reprezintă transportul – 1.500 de euro – la care se adaugă bani pentru masă, cazare și alte cheltuieli – 200 de euro pe zi timp de 30 de zile. Ajutorul se va acorda pentru toata perioada internarii, incepand cu prima zi de spitalizare.

Plata acestor sume urmeaza a se face in maxim cinci zile de la primirea solicitarii, a spus premierul interimar, precizand ca au fost primite solicitari pentru 83 de raniti.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.