Bănicioiu respinge teoria morților (ascunși) de la Colectiv

Share:

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a făcut la Romania TV o evaluare a stării răniţilor după tragedia de la Colectiv, în condiţiile în care trei dintre pacienţi au decedat în cursul zilei de duminică.

„Situaţia la zi este următoarea: în continuare sunt pacienţi critic şi gravi internaţi în România. Numărul lor este mai mare de 30 şi o parte dintre ei vor fi transferaţi în seară această. Toţi ceilalţi rămân în îngrijire în România şi trebuie să aveţi încredere în medicii români”, a spus Nicolae Bănicioiu, la Romania TV.

Întrebat dacă autorităţile au nevoie de sprijin financiar din partea populaţiei sau a instituţiilor private, ministrul Bănicioiu a declarat: „Ministerul meu nu poate să primească donaţii. Pentru toţi cei care vor să dea bani, există un cont la Unifarm, li se eliberează în schimb o chitanţă, iar dacă sunt medicamenlte sau alte consumabile medicale se pot primi tot la Unifarm, pe baza unui proces verbal de credare primire”. Totodată, ministrul sănătăţii a confirmat că a discutat cu Gigi Becali: „Era vorba de un pacient căruia voia să îi plătească tratamentul şi îi spun şi acum, dacă oameni vor să ajute îi pot contacta direct aparţinătorii”.

Întrebat cum vede controversa dezbătută în unele medii, cum că au fost de fapt mai mulţi morţi la clubul Colectiv decât cei declaraţi, ministrul Bănicioiu a declarat: „Este o afirmaţie falsă şi răuvoitoare, menită să semene confuzie şi să creeze isterie în spatiul public. Nu ştiu cine ar vrea să laseze astfel de afirmaţii în spaţiul public. Eu nu am timp să verific acum, dar vă spun că nu este adevarat, oamenii ăia au aparţinători, rudele sunt în fiecare zi în vizită la ei. Astea sunt afirmaţii puerile”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.