Gala blues-jazz Kamo, ediţia a XXV-a

Gala de blues-jazz Kamo, cel mai longeviv festival de jazz şi blues din Timişoara, ajuns la ediţia a XXV-a, va avea loc în 21 şi 22 noiembrie 2015, în Sala Capitol a Filarmonicii Banatul.

Ca urmare a intenţiei directorului festivalului, Johnny Bota, de a aduce mereu cîte un artist sau grup format din artişti români din diaspora, în acest an, din Germania este invitat grupul Funcobello. Toboşarul, liderul şi fondatorul acestei formaţii este Daniel Sâpcu, fost elev la Liceul de Muzică „Ion Vidu” din Timişoara.

Un oaspete aşteptat este pianistul Api Farkas, născut în România, în prezent, cetăţean maghiar. În anii 70-80, Farkas a fost o prezenţă foarte activă pe scenele timişorene, făcând parte şi din formaţia Crepuscul, alături de Johnny Bota.

Din Franţa va fi pe scena Galei Kamo 2015 trioul pianistului Manuel Rocheman. Câştigător al Premiului Django Reinhardt şi al altor numeroase premii şi distincţii, muzicianul francez este socotit drept unul dintre cei mai valoroşi din Europa, la ora actuală.

Pentru prima oară, pe scena Galei va fi prezentă o formaţie din Polonia, anume Adam Bałdych Imaginary Quartet. Formaţia a fost prezentă la festivalul de jazz de la Gărâna de anul trecut.

Una dintre cele mai interesante personalităţi muzicale contemporane, pe scena jazzului funk din ţara noastră este ghitaristul Nicu Patoi, liderul grupului bucureştean Platonic Band.

Ca în fiecare an, gazda Galei va fi formaţia timişoreană Bega Blues Band, cea mai longevivă şi titrată din ţară, al cărei fondator a fost Béla Kamocsa. Alături de Johnny Bota (bas) şi Lică Dolga (tobe), cei care au mai rămas din trio-ul iniţial, din grup mai fac parte Maria Chioran (voce), Lucian Nagy (instrumente de suflat şi percuţie), Toni Kühn (claviaturi), Mircea Bunea (ghitară).

La această ediţie, Bega Blues Band va lansa noul ei CD  „Brassica Soup”.

Prezentator al Galei de Blues Jazz Kamo 2015, va fi, ca întotdeauna, Florian„Moşu” Lungu.

Organizatori: Filarmonica „Banatul”, Timişoara, Fundaţia „Alternativa”, Casa de Cultură a Municipiului Timişoara, Consiliul Judeţean Timiş, Primăria Timişoara, Agentia „Crepuscultura”.

Biletele s-au pus în vânzare la casieria Filarmonicii ‘Banatul’ Timisoara. Orar: luni, miercuri şi vineri 10.00 -14.00, marţi şi joi, 14.00 -19.00. Preţul unui bilet este 20 lei.

Programul galei:

Sâmbătă, 21 noiembrie 2015

Ora 19.00 – Blue Moon Trio (Ungaria)
Ora 20.00 – Manuel Rocheman Trio (Franta)
Ora 21.00 – FunCuBello (Germania)

Duminică, 22 noiembrie 2015

Ora 19.00 – Bega Blues Band si invitatii (Timişoara)
Ora 20.00 – Adam Baldych Imaginary Quartet (Polonia)
Ora 21.00 – Platonic Band (Bucureşti)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.