Guvernul va aloca fonduri pentru răniții în incendiul din Colectiv

Guvernul pregăteşte pentru şedinţa de săptămâna viitoare cadrul juridic prin care să poată aloca fonduri totalizând între 100 şi 150.000 de euro pentru fiecare asemenea pacient internat în urma incendiului din clubul Colectiv.

Premierul interimar Sorin Cîmpeanu afirma recent că există banii necesari în fondul de rezervă al executivului, putând fi decontate atât cheltuielile înregistrate de pacienţi şi aparţinătorii acestora atât în statele UE, cât şi din afara Uniunii.

El a precizat că nu există nici o constrângere financiară, nici cu privire la cuantum, nici cu privire la modalitatea legală. De altfel, Sorin Cîmpeanu s-a consultat în acest sens cu ministrul finanţelor.

Astfel, decontul se va face în regim de urgenţă, fie prin direcţiile consulare, Ministerul de Externe, prin ambasade, fie printr-un program de ajutor de urgenţă gestionat de Ministerul Muncii. „Miercuri vom avea o şedinţă de guvern în care vom aproba decontarea cheltuielilor pe tratament pentru acele situaţii care vor fi tratate în exterior. Mai exact, la fondul de rezervă al guvernului, acum două zile existau echivalentul a peste 250 de milioane de euro.

„Cheltuielile pot fi decontate fie din fondul de rezervă al guvernului, integral, fie prin intermediul Casei Naţionale de Asigurări, partea principală şi coplata din fondul de rezervă al guvernului. N-aş vrea să anticipez foarte mult dar pot să vă spun că este vorba de o sumă ce poate ajunge în medie între 100 şi 150.000 de euro per persoană. Este un efort bugetar ce se încadrează în limita a 13-15 milioane de euro”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Este de aşteptat ca şedina de guvern să se discute tehnic şi despre legea bugetului de stat pentru anul viitor.

De altfel, premierul interimar spunea în prima sa conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria că de această lege depinde plata salariilor, pensiilor, precum şi modalităţile de derulare a viitoarelor investiţii.

În acest sens, el a avut vineri şi o discuţie la Palatul Victoria cu ministrul finanţelor publice, Eugen Teodorovici.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.