Onțanu, marele favorit în cursa pentru Primăria Sectorului 2!

0

Cotidianul online „Cronica Română” a publicat, în ultimele luni, mai multe materiale critice la adresa primarului sectorului 2, Neculai Onțanu. Unele fundamentate, altele, din păcate, nu… Am neglijat, însă, un aspect extrem de important în contextul alegerilor din vara anului viitor: punctul de vedere al cetățenilor din sector!

Astfel, am înțeles, că Onțanu este un primar care de 15 ani tace și face. Realizările sale sunt numeroase, însă, Onțanu și echipa sa greșește că nu explică cetățenilor din sector proiectele demarate/ finalizate în toți acești ani. Proiecte care nu sunt puține!

Realitatea în cazul lui Onțanu este clară: susținătorii săi sunt mult mai mulți decât contestatarii! Imaginea acestuia în sectorul 2 rămâne una foarte bună, ceea ce îl plasează, clar, în fruntea opțiunilor electorale la alegerile din 2016! Liberalii știu foarte bine acest lucru! Indiferent de numele contracandidatului său la alegerile din vara anului viitor, Onțanu rămâne favorit clar.

Am înțeles târziu că Onțanu seamănă foarte bine cu șeful său de partid, Gabriel Oprea: vorbește puțin și face mult! Onțanu este, puțini știu, în fiecare zi în mijlocul oamenilor din sector. Nu există persoană care trece pragul Primăriei care să nu primească rapid răspunsul solicitat! Onțanu este extrem de sever când angajații primăriei trenează anumite răspunsuri, deși este evident că nu poate primi în audiență pe toată lumea!

Tragedia care l-a vizat pe Gabriel Oprea, o victimă, la rândul său, a unui tragic accident care s-a soldat cu moartea unui polițist nu îl poate afecta electoral pe liderul UNPR, cel care continuă, chiar și după demisia premierului Ponta, să subordoneze interesele electorale ale UNPR unui interes național pe care l-a apărat întotdeauna!

Despre Onțanu s-au scris multe. Mulți l-au atacat de-a lungul vremii. Când îți faci treaba, devii incomod. Când nu ai timp de scandaluri și jocuri murdare devii o țintă a celor care te vor manipulat, manevrat, timorat, schimbat din funcție! În ciuda acestor atacuri, Onțanu a continuat din prima zi a mandatului de primar să facă ceea ce știe: să muncească! Să arate că într-un sector se pot realiza lucruri mari dacă se dorește cu adevărat, dacă respecți cetățenii din sector!

Cu primarul Onțanu nu este de joacă. Ești cel mai bun prieten al lui dacă îți faci treaba și devii un inamic dacă încerci să-i înșeli încrederea! Când situația o impune Onțanu taie în carne vie!

Ca jurnalist, în cazul lui Onțanu, am făcut, uneori, greșeala de a asculta bârfele/zvonurile/ informațiile neconfirmate ale unora în privința acestuia. În mod cert, când ești primar de 15 ani faci și greșeli. Nu puține! Responsabilitatea este uriașă și este evident că nu poți mulțumi pe toată lumea!

Rezultatele mandatelor sale sunt grăitoare: în privința reabilitării blocurilor, Onțanu și Primăria Sectorului 2 rămân lideri autoritari! 1714 blocuri, peste 112.000 de apartamente, sunt cifre seci care arată câ reabilitarea termică reprezintă o prioritate pentru Onțanu. Situația este similară și în privința investițiilor din unitățile de învățământ din sector. Centrele after-scool reprezintă un alt succes al lui Onțanu, a cărui Primărie a investit și continuă să investească în viitorul națiunii române. Și cum elevii cu performanțe deosebite nu puteau rămâne nerăsplătiți, Onțanu a oferit o vacanță de vară gratuită pentru peste 1500 de elevi. Mai mult, puțini știu că Onțanu a facilitat multor copii din centrele sociale excursii și vizite în țară și București! Nu puține! Cât de mare poate fi bucuria unor copii, fără o șansă reală în această viață, să vadă locuri pe care nu le-a văzut niciodată!

Monitorizarea întregului sector 2 cu camere video, controalele și amenzile din vechea Hală Obor, sancțiunile pentru nerespectarea regulilor de lucru pe șantierele din sector, sunt doar câteva aspecte care arată „obsesia” lui Onțanu pentru creșterea gradului de siguranță al cetățenilor din sector.

Infrastructura sistemului rutier reprezintă o altă prioritate pentru Onțanu. Lucrări de anvergură –Pod Ostrov, șos. Pantelimon și cartierul Plumbuita, vor asigura condiții de trafic superioare pentru cetățenii din sector și nu numai.

Contestat/criticat de unii, lăudat de alții, Onțanu rămâne același primar care vrea să lase ceva în urma sa. Care a avut mereu un aliat imbatabil: cetățenii din sector! Mulți nici nu vor să audă de un alt primar și îi cer lui Onțanu să candideze din nou. 16 ani de mandat reprezintă mult pentru un primar! În mod cert, sectorul 2 ar pierde dacă Onțanu ar spune Stop! unor mandate în care bilele albe sunt infinit mai multe decât cele negre!

Antipatic, poate, pentru unii, prea milităros pentru alții, Onțanu nu trebuie votat pentru felul său de a fi. Votul în cazul său trebuie dat, exclusiv, pentru performanțele/rezultatele sale manageriale! Restul sunt bârfe, demagogii ieftine, iluzii vândute de contracandidați care vor doar să pună mâna pe banii Primăriei!

Repet, am fost unul dintre criticii fervenți ai lui Oprea, UNPR, inclusiv a lui Onțanu. Cu toate acestea, tot ceea ce contează este părerea celor mulți care știu când/cât le-au fost alături Onțanu, Oprea și alți lideri UNPR. Iar faptul că UNPR se află deja la un scor electoral de două cifre arată că alegătorii știu cel mai bine cine le este alături și le apără interesele…

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.