Șase israelieni, uciși în atacuri de palestinieni

Share:

Șase israelieni au fost răniți duminică în trei atacuri comise de palestinieni, dintre care unul a fost ucis, într-un nou val de violențe în Cisiordania, au informat surse israeliene, citate de AFP.

Aceste atacuri au avut loc în timp ce premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a plecat duminică spre Statele Unite, unde urmează să se întâlnească luni cu președintele Barack Obama și să discute în special despre tensiunile israeliano-palestiniene.

De la 1 octombrie, violențele au făcut 74 de morți de partea palestiniană, printre care un arab israelian, și nouă de partea israeliană în teritoriile palestiniene și în Israel. O mare parte a palestinienilor au fost uciși când pregăteau sau comiteau atacuri, potrivit Israelului.

Conform unui oficial militar israelian, actualul val de violențe criminale va continua.”Această situație va dura cu suișuri și coborâșuri cel puțin în următoarele luni. Ne organizăm în consecință și suntem pregătiți să facem față chiar o perioadă mai îndelungată”, a declarat la postul militar de radio colonelul Israel Shomer, comandantul unei divizii amplasate în Cisiordania.”Nu cred că ne îndreptăm spre o situație extremă, însă poate deveni mai dură”, a adăugat el.

Ciclul actual de violențe face să planeze spectrul unei noi revolte palestiniene, intifada.

Comunitatea internațională, în frunte cu Organizația Națiunilor Unite, a lansat apelurile la reținere și revenire la negocierile pace, suspendate de peste un an, îndemnându-i pe palestinieni și israelieni să înceteze vărsarea de sânge.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.