România, 13 medalii la CE de gimnastică aerobică

Sportivii din delegaţia României au cucerit 13 medalii la Campionatele Europene de gimnastică aerobică din Portugalia. Dintre acestea cinci sunt de aur, cinci de argint și trei de bronz. Șase medalii au fost câştigate în întrecerea juniorilor: două de aur și patru de argint, iar șapte în întrecerea seniorilor – trei de aur, una de argint și trei de bronz.
Pentru echipa ţării noastre au concurat cu succes şi unsprezece sportivi constănţeni:cinci la juniori şi şase la seniori.

La juniori: Andrada Zaman, Daciana Enache și Lorena Jinga (toate de la CS Farul Constanța), Ioana Gorgovan (CSȘ 1 Constanţa) și Ștefan Huștea (CS Farul Constanța), la seniori: Corina Constantin, Lavinia Panaete, Bianca Gorgovan, Andreea Drenea, Dacian Barna și Lucian Săvulescu (toți de la CS Farul Constanța). La individual feminin seniori, Corina Constantin a câţtigat titlul de campioană europeană, iar Bianca Gorgovan a obținut medalia de bronz.

Titlul european a revenit şi echipei României formate din Corina Constantin, Lavinia Panaete, Bianca Gorgovan, Dacian Barna și Lucian Săvulescu, alături de Gabriel Bocșer, dar și la aero dance, prin Andreea Drenea şi Marian Brotei, Roberta Dănescu, Andreea Darie, Denisa Ganea, Alexandra Oprea, Iulian Perșe și Steliana Stoenescu.
Lavinia Panaete, Dacian Barna și Lucian Săvulescu au cucerit medalia de aur la trio iar la concursul de grup, Lavinia Panaete, Bianca Gorgovan, Lucian Săvulescu și Dacian Barna, alături de Gabriel Bocșer au cucerit medalia de bronz.

În întrecerea pe echipe au concurat juniorii: Andrada Zaman, Daciana Enache, Lorena Jinga și Ioana Gorgovan, împreună cu Teodora Cucu, Francesca Morar și Mihai Popa; la perechi: Ștefan Huștea, alături de Sabrina Crăciunescu; la trio: Andrada Zaman și Daciana Enache, alături de Teodora Cucu; la grup: Andrada Zaman, Daciana Enache, Lorena Jinga și Ioana Gorgovan, alături de Teodora Cucu.
Sportivii români sunt pregătiţi de Maria Fumea, Mariana Mezei, Cristiana Spînu, Cristina Dulgheroiu și Nicoleta Copoiu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.