Consultări: Document prezentat de Iohannis liderilor PNL și PSD!

0

Preşedintele Klaus Iohannis le-a prezentat, luni, liderilor PSD şi PNL, în cadrul consultărilor de la Cotroceni, un document în care propunea desemnarea unui premier nepolitic şi a unui guvern tehnocrat. Seniorul liberal, Mircea Ionescu Quintus, a confirmat faptul că şeful statului le-a prezentat acest document. 

Potrivit Romania TV, în documentul prezentat de Klaus Iohannis se propune un acord pentru susţinerea unui premier nepolitic şi a unui guvern tehnocrat. Iohannis le-ar fi spus liderilor PSD, susţine sursa citată, că trebuie să-l semneze pentru că el, personal, are nevoie de o garanţie că politicul nu se va implica în formarea noului Guvern, dar că îi va asigura voturile necesare în Parlament. Liviu Dragnea ar fi refuzat să-şi pună semnătura pe el.

Preşedintele de onoare al PNL Mircea Ionescu Quintus a confirmat la Romania TV că preşedintele le-a citit un proiect de program în 10 puncte, însă a precizat că nu le-a cerut liberalilor să îl semneze. „Nouă nu ni s-a cerut să semnăm acest proiect. Am fost de acord cu întregul proiect. Proiectul prevede un Guvern tehnocat cu un premier pe care să-l propună dânsul”, a explicat Quintus.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.