Incendiu Colectiv: 14 răniți în stare critică, șapte în stare gravă!

Share:

În spitalele din Capitală, numărul răniţilor în stare critică a ajuns la 14, iar cel al răniţilor în stare gravă este 7. Bilanţul tragic al victimelor din incendiul de la clubul Colectiv a ajuns, marţi dimineaţa, la numărul 48.

 În spitalele din Bucureşti au mai rămas 14 răniţi în stare critică şi 7 în stare gravă. Medicii au reuşit să stabilizeze alţi 50 de pacienţi. Printre aceştia, sunt şi câţiva care ar putea fi externaţi în curând.

Medicii legişti susţin că victimele din clubul Colectiv au murit din cauza intoxicaţiei cu acid cianhidric şi monoxid de carbon. Legiştii au efectuat autopsia primilor 26 de tineri decedaţi şi vor mai face o serie de analize care să arate dacă în corpurile acestora se aflau şi alte substanţe toxice.

La observația unui jurnalist că există o alianță a medicilor formată din 21.000 de cadre medicale care susțin că au fost nereguli în spitale în ceea ce privește gestionarea situației victimelor de la Colectiv, premierul interimar Sorin Cîmpeanu a răspuns că va fi timp și pentru „reglarea” acestor lucruri.

„Prioritatea noastră este de a face cât putem mai bine și cât putem mai mult pentru răniți și pentru familiile acestora. După ce vom traversa acest moment și vom face tot ceea ce putem (…) vom avea timp să reglăm și toate aceste lucruri, vă asigur”, a spus Cîmpeanu.

Mai mult, premierul interimar a anunțat că repatrierea trupului neînsuflețit al celei de-a 48-a victime decedate în urma incendiului de la clubul Colectiv se va face în regim de urgență, iar costurile vor fi asigurate din Fondul de rezervă al Guvernului.

„Este o legătură permanentă, inclusiv cu spitalul în care s-a pierdut ultima victimă, cea de-a 48-a, și repatrierea, așa cum s-a făcut și pentru cele două victime decedate la Rotterdam, se va face în regim de urgență, costurile fiind asigurate din Fondul de rezervă al Guvernului”, a declarat Cîmpeanu, la finalul unei conferințe despre cutremurul din 1940, organizate la Universitatea Tehnică de Construcții București.

Cei doi răniți în incendiul din clubul Colectiv, a căror stare de sănătate s-a îmbunătățit, au fost duși pe secție. În Secţia de Reanimare a Spitalului Bagdasar-Arseni mai sunt șase pacienți, dintre care trei — în stare critică.”Important este că doi bolnavi de la Terapie Intensivă au urcat pe secție și starea lor este mult mai bună”, a declarat, pentru Agerpres, medicul Mircea Carantino.Patru răniți în incendiul din clubul Colectiv se află la Terapie Intensivă, iar ceilalți 11 sunt în stare gravă, dar stabili, fiind internați pe secții, a declarat, pentru Agerpres, directorul Spitalului de Arși, Cristian Nițescu. „Mai avem 15 pacienți în total. Patru sunt la Terapie Intensivă și 11 sunt pe secții — gravi, dar stabili”, a afirmat medicul.

Un tânăr grav rănit în incendiul din Clubul Colectiv a murit, marţi dimineaţa, într-un spital din Marea Britanie. Bilanţul a ajuns astfel la 48 de morţi. Numărul celor care au murit după ce au fost transferaţi în străinătate a ajuns la cinci. Trei au murit imediat după ce au fost transportaţi în Olanda, iar luni o tânără a pierdut lupta cu moartea într-un spital din Israel.

Răniţii în tragedia din club, care au murit în străinătate, vor fi repatriaţi marţi. Între timp, medicii fac o nouă evaluare a tinerilor aflaţi în spitale pentru a vedea dacă mai pot transfera victime în străinătate.

În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe dum spre spital a mai murit o persoană. În 11 zile de la tragedie au decedat alte 21 de persoane, numărul victimelor ajungând, marţi, la 48.

Alte aproximativ 150 de persoane au fost rănite şi internate în spitale din Capitală. Dintre acestea, 35 au fost transportate spre unităţi sanitare din străinătate, însă cinci au decedat, unul în Marea Britanie, unul în Israel, doi în Olanda şi unul în drum spre Elveţia.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.