Liviu Voinea, propunerea PSD pentru funcţia de premier

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni că șeful statului consideră propunerea social-democraților pentru funcția de prim-ministru, în persoana lui Liviu Voinea, drept rezonabilă, punctând că probabil marți șeful statului va anunța nominalizarea sa pentru acest post.

„Dl. președinte a spus că este o propunere rezonabilă. Este un om pe care îl cunoaște și care în opinia dumnealui are o experiență bună în administrație și care a fost în Guvern și este recunoscut de mulți oameni. A fost cel care a gestionat relația cu FMI, numai că a spus, așa cum era firesc, că după ce va avea a doua rundă de întâlniri cu toate partidele va face propunerea pe care o consideră dumnealui”, a afirmat Dragnea.

De asemenea, el a mai declarat că șeful statului nu consideră varianta alegerilor anticipate drept una care ar putea fi pusă în practică rapid și că pledează pentru un guvern de tehnocrați ca fiind opțiunea cea mai bună.

Dragnea a precizat că șeful statului consideră că două runde de consultări sunt suficiente. „Cred că marți, după ce va finaliza consultările cu toate partidele, va face și nominalizarea (n.r. de prim-ministru)”, a spus liderul PSD. El a mai spus că nu știe dacă șeful statului are o variantă proprie de premier.

Președintele PSD și-a exprimat speranța că și colegii din Coaliție vor susține propunerea lui Voinea pentru portofoliul de premier.

Dragnea a subliniat că nu e simplu ca un guvern de tehnocrați să aibă o susținere constantă în Parlament. „Este vorba de o propunere pentru un prim-ministru tehnocrat, dar un guvern care să fie sprijinit politic în mod consistent de către partide, un guvern format numai din tehnocrați și miniștri și secretari de stat nu este foarte simplu să aibă o susține constantă atât în plenul Parlamentului, cât și în comisiile parlamentare. Partidele reprezintă o parte esențială din fundamentul democrației. (…) În acest context, nu văd de ce partidele să nu propună oameni, membri de partid sau nemembri de partid”, a afirmat liderul PSD.

Potrivit lui Dragnea, există argumente suficiente pentru ca Liviu Voinea să fie susținut de Coaliție. „Am spus că este o propunere rezonabilă și nu văd de ce nu ar susține-o. (…) Sunt absolut convins că am făcut o propunere bună și o propunere eficientă și sper ca președintele să se aplece cu atenție asupra propunerii”, a afirmat liderul PSD.

Președintele PSD apreciază că, în cazul lui Liviu Voinea, sunt respectate 95% dintre criteriile cerute de cei care au manifestat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.