Medicul Ioan Lascăr, despre transferul răniților grav din Colectiv

Share:

După ce în primele zile de la incendiul din clubul Colectiv, medicii români au fost trataţi ca nişte eroi, acum ei au devenit subit, ţinta acuzaţiilor. S-a spus despre ei că nu le permit pacienţilor în stare gravă să fie trataţi în străinătate şi că nu sunt pregătiţi logistic pentru această tragedie. Medicul Ioan Lascăr contrazice toate aceste comentarii.

„Transportul oricărui astfel de pacient în primele 5-7 zile transportul ar fi fost absolut imposibil. Doar deplasarea pacienţilor din ATI spre blocul operator pentru schimbarea pansamentelor şi a intervenţiilor chirurgicale conform protocoalelor destabilizau pacienţii. Cum vă imaginaţi că în aceasă situaţie puneam pacienţii în salvare să-i ducem la aeroport apoi să-i transportăm ore întregi spre alte colţuri ale lumii?”, a spus prof. Ioan Lascăr pentru Romania TV.

 Bilanţul tragediei din Colectiv a ajuns la 48 de morţi.  Un tânăr grav rănit în incendiul din Clubul Colectiv a murit, marţi dimineaţa, într-un spital din Marea Britanie. Numărul celor care au murit după ce au fost transferaţi în străinătate a ajuns la cinci. Trei au murit imediat după ce au fost transportaţi în Olanda, iar luni o tânără a pierdut lupta cu moartea într-un spital din Israel. Răniţii în tragedia din club, care au murit în străinătate vor fi repatriaţi marţi. Între timp, medicii fac o nouă evaluare a  tinerilor aflaţi în spitale pentru a vedea dacă mai pot transfera victime în străinătate.

În ceea ce priveşte starea răniţilor, potrivit anunţurilor medicilor, numărul pacienţilor internaţi în urma incendiului din clubul Colectiv a ajuns la 71, dintre aceştia 14 fiind în stare critică şi şapte în stare gravă.

Un număr de 10 răniţi au fost transferaţi duminică şi au ajuns cu bine în Marea Britanie şi Norvegia.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.