Tragedia aviatică din Egipt, cauzată de o bombă!

Share:

Este „foarte probabil” ca un membru sau simpatizant al grupării jihadiste Statul Islamic (SI) să fi plasat o bombă în Airbusul rus care s-a dezintegrat deasupra peninsulei egiptene Sinai, a recunoscut luni șeful diplomației britanice, Philip Hammond, potrivit AFP.

„Este mult mai probabil ca la bordul avionului să fi existat un dispozitiv exploziv decât contrariul”, a declarat Philip Hammond pentru postul de televiziune CNN în timp ce se afla într-o vizită la Washington pentru a se întâlni cu omologul său american, John Kerry. „Este foarte probabil ca SI să fie implicat”, a adăugat oaspetele britanic.

Premierul rus, Dmitri Medvedev, a admis luni posibilitatea ca un ‘act terorist’ să fi provocat distrugerea avionului de linie rus, la 31 octombrie, în Egipt, după ce mai multe țări și experți au evocat în ultimele zile teza unui atentat.

Ramura egipteană a grupării jihadiste Statul Islamic a revendicat responsabilitatea pentru prăbușirea avionului în deșertul Sinai, care a costat viața a 224 de pasageri și membri ai echipajului, aproape toți ruși.

Mai multe țări, printre care Marea Britanie și Statele Unite, au luat deja în discuție pista unei bombe la bordul avionului de tip Airbus al companiei ruse Metrojet care decolase spre Sankt Petersburg din Sharm el-Sheikh. „Asta nu înseamnă însă că a fost un atac dirijat de la cartierul general al SI din Siria”, a explicat Philip Hammond. „Poate să fi fost o acțiune a unui individ inspirat de SI, care s-a autoradicalizat privind propaganda SI și acționând în numele acesteia, fără să fie dirijată” de organizația radicală, a ținut să adauge șeful diplomației britanice la CNN.

Săptămâna trecută, Marea Britanie a fost prima țară care a admis posibilitatea unui atentat cu bombă la originea prăbușirii avionului rus de pasageri.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.