30 de răniți grav în Club Colectiv, tratați în spitale din opt țări!

Orele trec chinuitor pentru răniţii duşi la spitale din alte ţări şi pentru familiile lor. Miercuri a fost transferat la un spital din Paris şi basistul trupei Goodbye to Gravity. Alex a trecut deja prin două operaţii, în ţară. Au ajuns cu bine în Germania şi cele două tinere transportate marţi seara cu un avion militar. Artişti şi formaţii de afară, printre care trupele Sepultura şi Accept, donează bani pentru victimele tragediei de la Colectiv.

Alex Pascu, fondatorul şi basistul trupei Goodbye to Gravity, a fost transferat în Franţa, la Paris, cu un avion SMURD. Până acum a fost internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca, la Terapie Intensivă. Are 34 de ani.

Alex a mai trecut printr-un accident grav. A fost lovit de o maşină, a stat imobilizat la pat doi ani şi a trecut prin zeci de operaţii. Chitara l-a ajutat să depăşească suferinţa.

Ioana a ajuns la un spital din Germania. Are 36 de ani şi e psihoterapeut. A suferit arsuri pe 35 la sută din suprafaţa corpului, inclusiv pe căile respiratorii. A fost în grija medicilor de la Spitalul Bagdasar – Arseni. Iniţial, ar fi trebuit să fie transferată cu avionul NATO duminică, însă starea ei s-a deteriorat brusc. Aşa că abia marţi seara a putut fi transportată cu un avion militar al Ministerului Apărării.

Ioana a ajuns cu bine la un spital din Koln. Prietenii tinerei se roagă şi luptă alături de ea. Pe facebook, au scris mesaje emotionante:  „Vreau să îi văd din nou zâmbetul, să îi aud râsul nazal, să o ştiu bine! „,   „Ioana iubeşte viaţa şi îi este recunoscătoare, chiar şi în urma tragediilor care ne fac să spunem că nu a avut cel mai prietenos destin, începand cu pierderea părinţilor!”,  „Şi-a manifestat mereu recunoştinţa, fiind alaturi de noi, cei dragi, cât şi de cei pe care i-a putut ajuta, prin intermediul profesiei sale. De-a lungul carierei a ajutat nenumăraţi oameni şi s-a implicat în numeroase acte caritabile!”

Cealaltă pacientă care a fost transportată marţi seara, la clinica Ludwigshafen din Germania, este o tânără de 29 de ani. Loredana duce o luptă grea. Focul din clubul Colectiv i-a afectat 65 la sută din suprafata corpului. Tratată iniţial în Spitalul Pantelimon, a fost preluată apoi de medicii de la Spitalul de Arşi. A trecut deja prin două operaţii.

„Aşteptăm veşti bune!”,  „Îi ţinem în continuare pumnii!”,  „Doamne ajută să se facă bine!”, scriu prietenii tinerei, pe Facebook.

30 de supravietuiţori ai tragediei din clubul Colectiv sunt trataţi acum în spitale din Belgia, Olanda, Marea Britanie, Austria, Germania, Norvegia, Franţa şi Israel.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.