Donald Trump nu renunță la zidul anti-imigrație

0

Miliardarul Donald Trump și-a apărat ferm, marți seară, în timpul unei dezbateri televizate între candidați republicani la Casa Albă, propunerea de a ridica un zid pentru a lupta împotriva imigrației ilegale, dar a fost atacat imediat de adversarii săi, relatează AFP.

„Avem nevoie de frontiere. Vom avea un zid… Întrebați Israelul. Zidul funcționează”, a declarat Donald Trump în timpul dezbaterii televizate la Milwaukee, în statul Wisconsin (nordul SUA), recomandând de asemenea trimiterea înapoi a imigranților intrați ilegal.

La rândul lor, candidații Jeb Bush, Marco Rubio și John Kasich au estimat că o astfel de inițiativă este „imposibilă”. „Douăsprezece milioane de ilegali, trimiși înapoi, 500.000 pe lună, este pur și simplu imposibil. Și acest lucru nu respectă valorile noastre”, a declarat Jeb Bush. „Ar rupe comunitățile noastre”.

Problema imigrației este unul dintre subiectele principale ale campaniei prezidențiale după ce președintele Barack Obama a ales să acționeze prin decrete fără a aștepta votul unei legi ipotetice pentru a oferi celor aproximativ cinci milioane de imigranți fără acte în regulă o perspectivă de regularizare.

Această decizie a fost contestată în justiție și luni o curte de apel federală a confirmat o decizie precedentă a justiției blocând inițiativa prezidențială. Cazul ar putea ajunge în fața Curții Supreme.

Problema îi împarte pe republicani: Donald Trump repetă că intenționează să construiască un zid la granița dintre Mexic și Statele Unite, în timp ce Jeb Bush, unul dintre cei mai mari rivali ai lui Trump, consideră necesară oferirea unei speranțe de regularizare pentru imigranții ilegali în țară.

Dezbaterea de marți noapte, găzduită de canalul financiar Fox Business, este a patra între candidații republicani pentru alegerile primare care vor începe în februarie. De data aceasta, opt dintre ei au fost selectați pentru această dezbatere, notează France Presse.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.