PSD pune trei condiții pentru susținerea guvernului Cioloș

0

Dacian Cioloş va discuta miercuri, în seria negocierilor iniţiate cu liderii partidelor parlamentare, şi cu PSD. Potrivit unor surse politice, citate de Romania TV, social-democraţii îi pun trei condiţii lui Cioloş pentru a-i susţine Guvernul în Parlament. Prima se referă la acceptarea lui Vasile Dâncu în cabinet. 

Cooptarea lui Dâncu în noul Guvern ar fi una dintre cele trei condiţii pe care PSD le pune pentru a susţine cabinetul Cioloş în Parlament, mai spun sursele citate.

A doua condiţie vizează legea salarizării unitare, iar cea de a treia – reducerea de impozite, plănuite de fostul Guvern Ponta.

Astfel, preşedintele PSD Liviu Dragnea îl va propune, miercuri, la întâlnirea pe care o va avea cu premierul desemnat Dacian Cioloş, pe Vasile Dâncu ca varianta de ministru pentru viitorul Guvern. Dragnea consideră că Vasile Dâncu se încadrează în profilul tehnocratului pe care Dacian Cioloş îl caută pentru guvernul său şi că este o variantă de luat în considerare.

Numele lui Vasile Dâncu, unul dintre liderii Grupului de la Cluj, a fost vehiculat şi pe data de 1 octombrie pentru „varianta de premier”, după demisia lui Victor Ponta. El a declarat atunci că este vorba de „informaţii stiinţifico-fantastice, mai mult fantastice”.

Întâlnirea lui Cioloş cu PSD va avea loc miercuri, în jurul orei 14.00.

Cine este Vasile Dâncu

Vasile Dîncu este de profesie sociolog. În legislatura 2004-2008 a fost membru al Senatului României, ales în județul Cluj pe listele partidului PSD.

A deținut funcții de conducere în cadrul PSD, dar și funcții importante în domeniul guvernamental și de stat, printre care cea de Ministru al Informațiilor Publice (2000-2003) şi șef al Agenției pentru Strategii Guvernamentale (2003-2004). A fost și membru în Grupul Socialiștilor în Parlamentul European (2005-2007).

În prezent, deține Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES).

De asemenea, este profesor la Facultatea de Sociologie a Universității București, dar și la Facultatea de Sociologie și la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca.

Din anul 2014, este membru al Uniunii Scriitorilor din România.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.