Putin îl trimite la summitul din Filipine pe Medvedev!

Share:

Președintele rus Vladimir Putin nu va fi prezent la summitul Cooperării Economice Asia-Pacific (APEC) ce va avea loc săptămâna viitoare în Filipine, Rusia urmând să fie reprezentată la acest forum de premierul Dmitri Medvedev, a anunțat joi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

”Rusia va fi reprezentată la summitul APEC de la Manila de șeful guvernului”, a afirmat Peskov, citat de TASS.

El a explicat în continuare că premierul Medvedev avea planificate și alte vizite în regiune și, pentru ‘a optimiza graficul conducerii țării’, președintele a luat decizia ca șeful guvernului să reprezinte Rusia la reuniunea din 18-19 noiembrie din capitala filipineză.

Dmitri Peskov a respins informațiile din presă conform cărora decizia legată de participarea lui Medvedev la summitul APEC a fost dictată de faptul că premierul rus ar avea relații mai bune cu președintele american Barack Obama, care va fi prezent la reuniunea la nivel înalt din Filipine.

”Sunt informații incorecte care arată lipsa de înțelegere a esenței politicii ruse în regiunea Asia-Pacific”, a afirmat Peskov, precizând că decizia privind participarea lui Medvedev la summitul APEC nu are legătură cu agenda relațiilor ruso-americane.

În schimb, președintele Vladimir Putin va participa la summitul G20 din Turcia, ce va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni, unde va avea o serie de întrevederi cu alți lideri ai lumii, a indicat Peskov, fără a preciza însă care sunt aceștia.

Vladimir Putin și Barack Obama s-au întâlnit ultima dată la sfârșitul lunii septembrie, cu prilejul Adunării Generale a ONU de la New York, subiectele discutate de cei doi lideri fiind legate de Siria și Ucraina.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.