Vanghelie îi ia apărarea lui Popescu Piedone

Share:

Primarul suspendat al Sectorului 5, Marian Vanghelie, i-a luat joi apărarea Cristian Popescu Piedone, precizând că o lege din 1999 nu îi obligă pe edili să ceară autorizaţia de la ISU, ci autoritatea însăşi.

„Strict legal, Piedone nu prea este vinovat. Piedone este responsabil pentru semnătura pe autorizaţie, dar legea din 1999 nu mă obligă pe mine, ca primar, să cer autorizaţia de la ISU. Este responsabilitatea celor care au autoritatea respectivă”, a declarat joi Marian Vanghelie.

Edilul suspendat a precizat că ordonanţa ar trebui verficată pentru a nu încălca legea.

„Ordonanţa trebuie citită punct cu punct pentru a se vedea dacă nu mai e presus decât legea în sine. (…) Nu încercăm să reparăm un rău cu un alt rău. Întrebarea mea este că în loc să căutăm un vinovat în persoana lui Piedone, nu ar fi mai să vedem de ce a murit acel poliţist care nu avea de ce să meargă noaptea pe ploaie cu 100 de km/h? Nu credeţi că acolo e o problemă majoră? Trebuie să vedem cine este punctual de vină. Dacă încercăm să dăm o vină colectivă, generală, doar pentru a împăca familiile, nu rezolvăm o problemă”, a declarat Marian Vanghelie la ieşirea de la Tribunalul Bucureşti.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, miercuri, ca fostul primar Cristian Popescu Piedone să fie eliberat, informează Romania TV.

Curtea de Apel București a judecat miercuri contestația depusă de fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu – Piedone la decizia prin care a fost arestat preventiv, în dosarul în care este cercetat de DNA pentru abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizației de funcționare pentru clubul Colectiv

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.