I.L. Caragiale și Șalom Alehem, la Teatrul Evreiesc de Stat

0

Teatrul Evreiesc de Stat continuă și în această stagiune seria evenimentelor „Cu cărțile deschise”, propunând un spectacol-lectură care va aduce în fața publicului, pe 20 noiembrie, la Sala Dalles, doi titani ai literaturii române și idiș – I.L. Caragiale și Șalom Alehem.

Spectacolul-lectură, în regia și ilustrația muzicală aparținând lui Andrei Munteanu, pornind de la dramatizarea realizată de Edith Negulici, va fi prefațat de o introducere în epocă și spațiu literar, susținută de lect. dr. Camelia Crăciun, se arată într-un comunicat remis vineri Agerpres.

Din distribuție vor face parte Maia Morgenstern, Cornel Ciupercescu, Rudi Rosenfeld, Mihai Ciucă, Viorica Bantaș, Natalie Ester, Veaceslav Grosu, Arabela Neazi, Neculai Predica, Nicolae Călugărița, Mihai Prejban, Nicolae Botezatu și Darius Daradici.

Tranziția între cele două lumi literare este realizată prin călătoria cu trenul, mijloc de transport care a revoluționat viața de zi cu zi din epocă, dar și temă literară centrală pentru ambii autori: socializare, cunoaștere, salvare, fugă și amuzament în același timp, potrivit comunicatului.

Contemporani și inspirându-se din viața zbuciumată a sfârșitului de secol XIX din estul Europei, cei doi autori au multe zone literare comune, fapt care îi individualizează cultural, se mai arată în comunicat.

Intrarea va fi liberă, potrivit organizatorilor.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.