Mii de refugiați continuă să intre în Serbia

Share:

Numărul refugiaților care au intrat în Serbia în cursul zilei de joi a depășit 6.000, iar mai multe grupuri de migranți sosesc din Grecia și Macedonia și se așteaptă să intre pe teritoriul sârb, a anunțat postul public de radio și televiziune de la Belgrad (RTS), citat de agenția croată de presă Hina.

Potrivit Crucii Roșii, la Presevo (sudul Serbiei) sunt așteptați mii de migranți care se tem că granița dintre Slovenia și Croația va fi închisă.
De la începutul crizei refugiaților, personalul Crucii Roșii a distribuit alimente și îmbrăcăminte pentru peste 200.000 de persoane provenite din Siria, Irak, alte țări din Orientul Mijlociu și Afganistan.
De la începutul anului, circa 28.000 de refugiați copii au intrat în Serbia.
Ministrul muncii și afacerilor sociale sârb, Aleksandar Vulin, a declarat recent că Uniunea Europeană își va spori asistența pentru Serbia în vederea ajutorării refugiaților, astfel încât impactul acestei crize asupra vieții cetățenilor sârbi să fie cât mai redus.
Vulin a precizat că în unele unități militare și hoteluri abandonate vor fi amenajate centre de primire a refugiaților. Respectivele centre sunt situate de-a lungul rutei folosite de refugiați pentru tranzitarea teritoriului sârb.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.