Surprize majore în componența Guvernului Cioloș

Share:

Dacian Cioloş este aşteptat să prezinte la acest sfârşit de săptămâna lista cu miniştri. Potrivit unor surse politice, citate de Romania TV, în cabinetul Cioloş ar urma să nu se mai regăsească niciun membru al Guvernului Ponta.

Fosta canotoare Elisabeta Lipă se află printre persoanele vehiculate pentru a ocupa postul de ministru al Tineretului şi Sportului, în Guvernul condus de premierul desemnat Dacian Cioloş, a declarat, vineri, pentru Mediafax, secretarul general al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Ioan Dobrescu.

Elisabeta Lipă a declarat că nu este tipul de om care să râvnească alte posturi şi că, deocamdată, nu a luat nimeni legătura cu ea în acest sens. „Nu am ce să vă spun, sunt onorată că se vehiculează numele meu. Dar, pe de altă parte, mie îmi este bine unde sunt, nu duc lipsă de activitate şi nici nu râvnesc după alte posturi. Dacă va fi să fie, vom vedea, dar deocamdată nu a vorbit nimeni cu mine. Nu prea îmi plac speculaţiile şi nu pot comenta„, a declarat Elisabeta Lipă.

Elisabeta Lipă ocupă în acest moment funcţiile de preşedinte al Clubului Sportiv Dinamo, preşedinte al Federaţiei Române de Canotaj şi vicepreşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

Premierul desemnat, Dacian Ciolos, i-ar fi propus lui Bogdan Simion, directorul unui ONG, sa fie Ministru al Muncii in noul Guvern, potrivit unor surse HotNews.
Bogdan Simion este directorul Fundatiei Sera Romania, un ONG care militeaza pentru respectarea drepturilor copiilor si protectia acestora, dar si al Federatiei Organizatiilor Neguvernamentale pentru Copil. Fundatia Sera Romania a contribuit si la infiintarea primei Banci de Os din Romania, de la Spitalul Grigore Alexandrescu. Bogdan Simion este si directorul executiv al Institutului pentru Dezvoltarea Copilului, care a fost creat prin asocierea dintre Consiliul Local al Primariei Sectorului 1, prin Directia Generala de Asistenta si Protectie, si Asociatia pentru Dezvoltarea Copilului.

La Ministerul Comunicaţiilor, sunt vehiculate două nume, transmite România TV: Marcel Opriş, şeful STS, şi Mihai Tudor.

Un alt nume nou vehiculat este Aura Răducu, care ar fi vizată pentru Fonduri Europene.

Alţi posibili miniştri dintr-un viitor cabinet Cioloş: ACHIM IRIMESCU la Ministerul Agriculturii, MIHNEA MOTOC la Apărare, CONSTANTIN DUDU IONESCU la Ministerul Afacerilor Interne,  DAN DUNGACIU – ministrul Dezvoltării Regionale,  Anca Paliu Dragu sau DANIELA GHEORGHE – ministrul Finanţelor,  LAURA ŞTEFAN ministrul Justiţiei, MARCEL TANŢĂU sau CSEKE ATTILA  – ministrul Sănătăţii.

Deputatul Radu Popa a precizat, la România TV, că din discuţiile cu Dacian Cioloş „s-a degajat ideea” că, în Guvernul pe care premierul desemnat îl va propune, nu se vor regăsi miniştri din cabinetul Ponta.

„Era foarte preocupat de a găsi soluţii pentru posturile de miniştri. Din discuţii, senzaţia mea este că are o anumită dificultate de a găsi persoane pentru funcţia de ministriu”, a mai spus Popa.

 Anca Paliu Dragu, in prezent economist la Comisia Europeana, care a lucrat in cadrul biroului local al FMI dar si la BNR va fi propunerea premierului desemnat Dacian Ciolos pentru functia de ministru al Finantelor Publice, au declarat pentru HotNews.ro surse politice.

Achim Irimescu ar putea fi noul ministru al Agriculturii în condițiile în care numele vehiculat în ultimul timp pentru preluarea acestui portofoliu, Mihail Dumitru, a declinat oferta. Achim Irimescu ocupă, în prezent, funcția de ministru — consilier în cadrul Reprezentanței permanente a României la Bruxelles și este șeful secției Agricultură, reprezentant al României în Comitetul Special Agricol. Achim Irimescu a fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii în perioada mai 2012 — februarie 2014. Irimescu a fost numit secretar de stat la propunerea ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, care și-a dorit mai mult un tehnician pe acest post decât un membru de partid. El a coordonat cele două Agenții de Plăți care gestionau fondurile europene pentru agricultură și dezvoltare rurală, Autoritatea de Management, și relația cu direcțiile tehnice din cadrul Comisiei Europene. Achim Irimescu este doctor în economie agrară, iar din 1998 și până a preluat postul de secretar de stat la MADR a fost șeful secției Agricultură, Pescuit și Dezvoltare Rurală al Reprezentanței Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.