Doi români au murit în atentatele de la Paris

0

Doi români au murit în atentatele de la Paris, anunţă Ministerul Afacerilor Externe într-un comunicat de presă. 

Ministerul Afacerilor Externe anunţă cu profund regret că decesul a doi cetăţeni români în atacurile produse în cursul nopţii trecute în capital Franţei a fost confirmat de autorităţile franceze, se precizează în comunicatul de presă.

MAE informează că Ambasada României la Paris este în legătură cu familiile acestora şi le va acorda asistenţa consulară necesară. Aşa cum MAE a informat anterior, un cetăţean român a fost rănit uşor în atacurile survenite în cursul nopţii în capitala Franţei. Persoana în cauza a primit îngrijiri la un spital din Paris şi, în cursul dimineţii, a fost externată.

Totodată, MAE reiterează că cetăţeanul român Andrei Marian Mihai nu a fost rănit în atacurile de la Paris. Acesta a confirmat direct unui reprezentant MAE că informaţiile apărute pe contul său de Facebook au fost postate de alte persoane şi nu sunt veridice.

Andrei Marian Mihai a dezminţit şi el, sâmbătă, pe Facebook, după ce mai mulţi apropiaţi ai acestuia au scris că este rănit: „‪#‎JeSuisParis‬…….Deci sper sa nu mai fie nici o neintelegere, sunt viu si asa voi fi multi ani de acum inainte, in aceste zile in care tragediile nu se mai opresc, unii tembeli au chef de rasete si voie buna, cretini fara creier si fara suflet, sa te joci asa cu viata unei persoane, sa pui familie pe drumuri, sa faci prietenii sa nu doarma de spaima, este de cea mai josnica calitate, multumesc lui Dumnezeu sunt sanatos, va multumesc din suflet pentru gandurile bune transmise, si desigur cer iertare pentru cele intamplate, nu a fost vina mea ca un tembel are chef de a se juca cu moartea, insa fiecare va plati dupa fapte!”

Până la această oră, la nivelul Ministerului de Externe nu există alte semnalări de cazuri de cetăţeni români care ar fi putut fi răniţi sau decedaţi în atacurile de la Paris. MAE menţine permanent legătura cu autorităţile franceze competente.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.