Românii care au investit pe bursă, randament anual de 14%

Românii care au investit pe bursă, în ultimii trei ani, au obținut, în medie, un randament anual de circa 14%, iar de la începutul anului și până în prezent randamentul a fost de aproximativ 7-8%, incluzând dividendele, a declarat sâmbătă, pentru Agerpres, președintele Consiliului de Administrație al Bursei de Valori București (BVB), Lucian Anghel.

Potrivit acestuia, românii au investit în companii românești, solide, incluse în indicele BET.”Sunt companii foarte bune, românești, extrem de solide, care dau dividende și care vor avea probabil rezultate foarte bune, așa cum s-a observat în acest an”, a menționat președintele CA al Bursei de Valori București.

Din indicele BET fac parte cele mai lichide zece companii: Banca Transilvania, Fondul Proprietatea, OMV Petrom, Romgaz, BRD, Electrica, Transgaz, Transelectrica, Nuclearelectrica și Bursa de Valori București.

„Românii ar trebui să economisească mai mult, în diverse forme, fie că vorbim despre investiții în acțiuni la bursă, fie că vorbim despre unități de fond, despre pensii facultative, asigurări de viață, pentru a-și asigura un nivel de trai mai bun la pensionare”, a mai spus Lucian Anghel.

Potrivit acestuia, cei mai mulți români preferă depozitele bancare.

„Cred că este bine ca nu toate ouăle să fie puse în același coș. În condițiile în care nivelurile de dobândă în momentul de față sunt probabil la minimum istoric, este un moment foarte bun de a opta pentru o diversificare. Orice român cu sume modice poate să investească în unele dintre cele mai mari companii din România. Vorbim despre domeniul gaze, petrol, companii financiare. Oportunitățile sunt multiple”, a subliniat Lucian Anghel.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.