Surse: Cioloș se opune majorării salariilor bugetarilor!

Share:

Premierul desemnat Dacian Cioloș nu este adeptul unor majorări salariale globale în sectorul public, urmând să insiste pentru un echilibru între nivelul remunerațiilor și cel al investițiilor publice și al cheltuielilor de dezvoltare.

Cioloș consideră că este bine ca salariile să crească, favorizând astfel consumul și puterea de cumpărare, dar își pregătește acțiunea viitoare pe principiul că astfel de majorări conduc la decalaje puternice fără creșterea și a cheltuielilor pentru proiecte de dezvoltare economică, scrie profit.ro. Mai exact, cuantumul banilor alocați din buget pentru salariile angajaților nu îl va putea depăși cu mult pe cel al fondurilor destinate investițiilor.

În aceste condiții și având în vedere viziunea noului premier, care nu crede în majorări salariale globale pentru bugetari, este incert dacă actuala formă a proiectului legii privind salarizarea bugetarilor, care ridică într-un mod unitar remunerațiile angajaților din diferite domenii, va fi păstrată fără schimbări de viitorul Guvern.

Plenul Camerei Deputaților a adoptat miercuri, la votul final, proiectul de lege privind Ordonanța 35/2015 prin care salariile personalului din sistemul de sănătate sunt majorate cu 25%, iar ale tuturor bugetarilor – cu 10%. PNL a votat legea, după ce iniţial s-a opus, dar a cerut un studiu de impact. Camera Deputaţilor este for decizional. Legea merge la promulgare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.