Victimele din Colectiv, comemorate la Arenele Romane

Victimele din Colectiv au fost comemorate, vineri seara, la Arenele Romane, în cadrul manifestării „Legal Rock”, ce a reunit trupe precum The R.O.C.K., Aura, Zob și Trooper.

La show-ul prezentat de jurnalistul Cristi Hrubaru au luat parte câteva sute de persoane — adulți, adolescenți și familii cu copii mici. Hrubaru a explicat că, deși inițial evenimentul Legal Rock a fost organizat pentru strângerea de fonduri pentru Asociația Stop Autismului, după tragedia din club Colectiv, manifestarea a fost amânată cu o săptămână, iar banii obținuți în urma concertelor vor fi împărțiți între asociația respectivă și familiile victimelor din clubul Colectiv (prin intermediul Fundației Estuar).

De altfel, pe cele două baruri din spațiul de concert au fost așezate cutii pentru donații.

Evenimentul a fost deschis de agentul de securitate Andrei Irode, care le-a prezentat celor de la concert ieșirile de siguranță din cortul încălzit amenajat pentru show și procedurile în caz de pericol. „Distracția se întâmplă atunci când suntem în siguranță”, a declarat Irode.

Agentul de securitate, care a fost alături de tinerii din Colectiv în noaptea în care a avut loc incendiul de la clubul bucureștean, a fost îmbrățișat de numeroși spectatori.

Cristi Hrubaru a urcat pe scena „Legal Rock” și primul lucru pe care l-a făcut a fost să ceară un moment de reculegere în memoria victimelor din Colectiv. „Să îi aplaudăm, că ne aud de acolo!”, a spus jurnalistul.

„Considerați că toți prietenii noștri sunt aici, că fotografii sunt aici ciorchine, ca pe vremuri”, a afirmat Cristi Hrubaru, în deschiderea show-ului.

Primii care au cântat pe scena de la Arenele Romane au fost cei de la The R.O.C.K., formație tribut AC/DC. Muzicienii au dedicat piesa AC/DC „Back in Black” victimelor din Colectiv.

„Mâine o să mă duc la spital și o să văd trei prieteni. Sper să am ce să le spun”, a declarat Hrubaru, într-o mică pauză a show-ului, și a adăugat că muzica rock este una dintre cele mai potrivite manifestări pentru a comemora tinerii care au murit sau au fost răniți în timpul concertului Goodbye to Gravity de la Colectiv.

La rândul său, Tudor Turcu, care a urcat pe scenă alături de trupa sa, i-a îndemnat pe spectatori să îi aplaude, la finalul unui cântec, pe cei de la Goodbye to Gravity. De asemenea, tânărul muzician le-a cerut spectatorilor să îngenuncheze și să spună „Tatăl Nostru”. „Ca să le arătăm cât de sataniști suntem”, a adăugat el, referindu-se la unele comentarii potrivit cărora muzica interpretată în Colectiv la momentul tragediei ar fi fost „satanistă”.

Demersul de vineri continuă cu seria de concerte grupate sub numele #Împreună Rezistăm, ce va avea loc sâmbătă, tot la Arenele Romane.

De data aceasta, pe scena amenajată în cort încălzit, la Arenele Romane, vor urca artiști precum Coma, R.O.A., Paraziții, Șuie Paparude și E.M.I.L.. Banii strânși din biletele la manifestarea de sâmbătă sunt destinați exclusiv victimelor din Colectiv și familiilor acestora.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.