Atentate Paris: Franța promite distrugerea Statului Islamic!

0

Franța își va continua intervenția în Siria pentru a lovi Statul Islamic, a declarat sâmbătă premierul francez Manuel Valls, după ce gruparea jihadistă a revendicat atentatele de vineri seară din Paris, soldate cu 129 de morți și peste 350 de răniți, informează Reuters.

Premierul francez Manuel Valls a declarat că Franța își va continua atacurile în Siria.”Suntem în război”, „vom acționa și vom ataca acest dușman (jihadist) pentru a-l distruge” în Franța, în Europa și în Siria și Irak, a spus Valls, care a adăugat că replica Franței va fi pe măsura atacului din Paris, scrie Agerpres.

Valls a declarat la postul de televiziune TF1 că guvernul intenționează să extindă starea de urgență impusă pe întreg teritoriul Franței după atacurile de vineri seară și că le va oferi autorităților resurse extinse pentru a lupta împotriva a ceea ce el a numit un dușman „foarte bine organizat”.

Cel puțin unul dintre teroriștii care au luat parte la atentatele de vineri seară din Paris a încercat să intre pe Stade de France (la periferia nordică a orașului), unde se desfășura meciul amical de fotbal dintre selecționatele Franței și Germaniei, pentru a detona înăuntru încărcătura explozivă pe care o avea asupra sa și pentru a provoca panică și îmbulzeală.

Informația a fost oferită de surse de securitate ale stadionului, care au menționat că au reușit să-l oprească pe individ, relatează publicația spaniolă ABC în ediția electronică de sâmbătă.

Potrivit declarațiilor unuia dintre paznicii de pe stadion făcute pentru Wall Street Journal, care s-a identificat doar cu numele de Zuheir, serviciile de securitate din Saint-Denis au descoperit vesta plină cu explozibili a teroristului atunci când acesta a fost percheziționat înainte de intrarea la meci.

ABC relatează că poliția franceză a confirmat povestea paznicului, iar agenții bănuiesc că teroristul încerca să provoace panică în interiorul stadionului, cu o capacitate de 81.000 de persoane, astfel încât oamenii să ajungă să se calce în picioare. După ce a fost descoperit, teroristul a încercat să fugă de agenții de securitate și și-a detonat vesta explozivă într-un dintre tunelurile de la intrarea în stadion.

Trei minute mai târziu, un alt terorist și-a detonat vesta explozivă în imediata apropiere a stadionului, iar un al treilea s-a aruncat în aer într-un McDonald’s aflat lângă intrarea în stadion. În aceste trei atacuri și-a pierdut viața o persoană.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.