Cioloș anunță componența Guvernului său

0

Premierul desemnat Dacian Cioloş a anunţat, sâmbătă seara, că lista noului Guvern va fi prezentată probabil duminică după-amiază. 

Cioloș a precizat, pentru Mediafax, că duminică va anunţa numele miniştrilor pe care îi propune: „Poate chiar mai devreme de seară, probabil că mâine după-masă (duminică- n.r.)”.

Premierul desemnat a precizat totodată că actuala situaţie politică din România, implicit formarea şi programul noului guvern, a fost unul dintre subiectele discuţiilor pe care le-a avut sâmbătă cu preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker şi cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, în timpul unei escale pe care înalţii oficiali europeni au făcut-o la Bucureşti.

„A fost, în primul rând, o întâlnire amicală, pentru că au fost cei doi preşedinţi pe care îi cunosc de mai de mult, dar am profitat şi am discutat şi despre situaţia politică din România, despre constituirea noului guvern şi mai ales despre programul de guvernare, în contextul în care, în perioada următoare, o să avem unele negocieri cu Comisia Europeană şi legate de buget, şi am avut deja o primă discuţie cu preşedintele Juncker pe acest subiect”, a spus Cioloş.

Întrebat dacă Juncker şi Tusk au făcut o escală anume pentru această întrevedere, în drum spre summit-ul G20 din Turcia, Cioloş a spus că a fost anunţat vineri de prezenţa liderilor europeni.

„Eu am fost anunţat vineri că, în drum spre Antalya, vor face o escală şi sigur că m-am bucurat să pot să am această discuţie direct cu dânşii, înainte de o eventuală deplasare a mea la Bruxelles”, a precizat Cioloş.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.