Guvernul Cioloș în fața primului scandal!

1

Patriciu Achimaş-Cadariu este noua propunere a lui Dacian Cioloş pentru Ministerul Sănătăţii. Dr. Achimaş este directorul Insitutului Oncologic Cluj. Schimbarea vine după ce în presă au apărut imagini compromiţătoare cu Andrei Baciu, cel pe care Cioloş îl propusese iniţial pentur portofoliul de la Sănătate.  

Dacian Cioloş a decis să îl retragă de pe lista Cabinetul său pe Andrei Baciu, pe care îl propusese pentru postul de ministru al Sănătăţii, în urma imaginilor şi controverselor apărute în spaţiul public după nominalizarea acestuia. În locul lui, Cioloş îl propune pe Patriciu Achimaş, directorul Insitutului Oncologic Cluj.

Dacian Cioloş a făcut modificarea listei noului Guvern inclusiv pe pagina sa de Facebook.

Andrei Baciu, noul ministru al Sănătății, a fost descris de premierul desemnat Dacian Ciolos drept „un tanar medic chirurg, cu experienta în străinatate, dar și experienta în managementul spitalicesc”. Baciu a declarat, la scurtă vreme de la nominalizare, că este onorat de propunerea sa pentru funcţia de ministru al Sănătăţii şi că vrea să rezolve cât mai multe dintre problemele din sistemul sanitar, precizând că îşi doreşte să aplice în ţară ceea ce a învăţat în străinătate.

În presă au apărut însă  imagini cu tânărul în vârstă de 29 de ani, acesta pozând chiar şi în lenjerie intimă. În 2010, Andrei Baciu s-a numărat printre cei mai sexy români, potrivit unui top publicat pe site-ul farabarbati.ro. „1,85m in inaltime si un corp dumnezeiesc. Iar privirea. Oh… privirea lui te duce cu gandul la frumusetile clasice ale Hollywood-ului, iar atitudinea de bad-boy afisata ne inmoaie genunchii, la propriu. E frumos tare baiatul asta si dupa ce termina de colindat prin lume, il asteptam inapoi acasa. Fetele, stiu de ce!„, aşa era descris Baciu în acel articol.

Andrei Baciu a absolvit in urma cu patru ani Facultatea de Medicina din Bucuresti si a lucrat doi ani in chirurgie cardiovasculara in cel mai mare spital din Rouen. De un an si jumatate s-a intors in Romania unde a lansat, impreuna cu liberalul Cristian Busoi, o campanie pentru drepturile pacientilor.

Este presedintele Asociatiei SOS Drepturile Pacientilor, cea care a lansat impreuna cu liberalul Cristian Busoi o campanie pentru drepturile pacientilor, prezenta atat prin afise stradale cat si la diverse televiziuni.

Andrei Baciu a terminat Facultatea de Medicina in Bucuresti in 2011. In prima jumatate a acestui an a urmat un program de 4 luni de formare in management spitalicesc la Scoala Nationala de Sanatate Publica din Bucuresti. In domeniul managementului sanitar experienta sa mai include un program de formare la Open University din Marea Britanie, finalizat in iulie 2014.

 

Citește și
1 Comentariu
  1. Raluca spune

    Hai ca e bine! A inceput „cu dreptul”…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.