Spike Lee, Gena Rowlands și Debbie Reynolds, premii onorifice

0

Academia de Arte și Științe Cinematografice de la Hollywood a decernat sâmbătă seara premii onorifice regizorului Spike Lee și actrițelor Gena Rowlands și Debbie Reynolds, în cadrul celei de-a șaptea ceremonii a Governors Awards desfășurată în Salonul Ray Dolby din complexul Hollywood & Highland, același loc în care se află și teatrul unde se organizează Gala Oscarurilor.

Gena Rowlands

Gala s-a desfășurat în condiții sporite de securitate după atacurile de vineri de la Paris, soldate cu cel puțin 129 de morți. Președinta Academiei, Cheryl Boone Isaacs, a cerut păstrarea unui moment de reculegere la începutul ceremoniei în memoria celor uciși. „Toți cei de aici sunt solidari și sprijină Franța și poporul francez „, a spus ea, menționând lunga istorie de a face film și dragostea de cinema a acestei țări, conform Reuters.

Regizorul Spike Lee și actrița Gena Rowlands au primit câte un Oscar onorific, iar artista Debbie Reynolds a fost recompensată cu premiul Jean Hersholt Humanitarian pentru activitățile sale umanitare.

Spike Lee

Spike Lee, 58 de ani, a câștigat Student Academy Award în 1983 pentru cea mai bună dramă, cu filmul ‘We Cut Heads’, și a fost de două ori nominalizat la Oscar: în 1990, pentru scenariul filmului ‘Do the Right Thing’; și în 1998, pentru documentarul ‘4 Little Girls’. Filmografia sa include titluri ca ‘Malcom X’ (1992) și ‘Inside Man’ (2006).

Gena Rowlands, 85 de ani, a fost nominalizată la Oscarul pentru cea mai bună actriță în filmele ‘A Woman Under the Influence’ (1974) și ‘Gloria’ (1980), ambele în regia soțului ei, John Cassavetes, și a jucat în 40 de filme, între care ‘The Notebook’ (2004) iar cel mai recent fiind ‘Six Dance Lessons in Six Weeks’ (2014). Este cunoscută ca o promotoare a filmului independent.

Debra Reynolds, 83 de ani, a primit o nominalizare la Oscar ca protoganistă a filmului ‘The Unsinkable Molly Brown’ (1964) și este cunoscută pentru rolul său din musicalul ‘Singin’ in the Rain’ (1952). Actrița este fondatoarea Thalians — organizație de binefacere pentru angajații din lumea spectacolului, menită să atragă atenția asupra bolilor mentale și tratării lor.

Reynolds nu a putut participa la gala de premiere din cauza unei recente intervenții chirurgicale.

Oscarul onorific este o distincție prin care se recunosc contribuțiile cinematografice realizate de-a lungul vieții de cei premiați, în timp ce statueta umanitară — Jean Hersholt Humanitarian Award — se acordă persoanelor din lumea filmului care desfășoară activități umanitare remarcabile.

Governors Awards este este unul dintre evenimentele cheie ale Academiei înainte de Oscaruri, principalele premii ale industriei de film ce vor fi decernate la 28 februarie 2016.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.