Iașiul, susținut puternic în proiectul Capitală Culturală Europeană

0

Un număr de 22 de președinți de raioane din Republica Moldova susțin candidatura Iașiului la titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021, a anunțat, luni, primarul interimar Mihai Chirica.

„În cursul săptămânii trecute am avut o întâlnire amicală cu 22 de președinți de regiuni din Republica Moldova. Toți, la unison, au spus, ‘noi susținem Iașiul pentru Capitală Culturală a Culturii, pentru asta vom edita și un document comun de susținere’. Este un moment istoric. Niciodată nu s-a mai făcut o asemenea susținere față de un oraș, mai ales din afara țării, ceea ce, pentru noi, este măgulitor”, a declarat jurnaliștilor viceprimarul cu atribuții de primar interimar Mihai Chirica.

Iulian Boia, directorul Executiv al Fundației ‘Iași, Capitală Culturală Europeană’ a declarat că este onorat de sprijinul președinților raioanelor de peste Prut.

‘Proiectul Iași 2021 are ca axă principală dezvoltarea unor proiecte culturale în parteneriat cu instituții și asociații culturale din Cernăuți și Chișinău. În acest sens, gestul de deschidere vine să consolideze convingerea că, împreună, putem crea proiecte și programe culturale cu impact regional și transfrontalier, cu numeroase beneficii pentru locuitorii din întreaga regiune’, a spus Iulian Boia.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.